Töriérettségi: ha olyan 3 esszét írtam, amik nem egy csoportban voltak, tehát nem lehetett volna őket együtt választani az mennyire kerüli el a tanár figyelmét? :D
Miket írtál? Nem is értem, hogy ezen mi nem volt tiszta? Nálunk is volt ebből baj, két embernél is.
Egyetemes történelem: 2 közül, egy rövidet.
Magyar történelem: 3 hosszú, 3 rövid közül, egyet-egyet....mit írtál félre??
ha nem volt benne a választási lehetőségekben akkor az egész esszéírás 0 pont, ez egész biztos...
tavaly érettségiztem, egyik osztálytársam így járt. nem fogja elkerülni ilyen alapvető dolog a tanár figyelmét :(
előző vagyok:
ha az első részből nem lesz meg az elég pontod az sz*pás... mert egyik esszédet se fogják értékelni, ez benne is van a hivatalos útmutatóban...
de aki ilyen sík minek megy érettségizni? nem értem... nekünk az agyunkba vésték, hogy átböngészni a variációkat és bekarikázni...
Utolsónak: Nem értem, miről beszélsz. Nem lesz miatta az egész esszé rész 0 pontos.
"A feladatok értékelése a tanulók hibás feladatválasztása esetén
Ha három feladatot oldott meg a tanuló, de helytelenül választott a korszakok, a feladattípus stb. vonatkozásában, akkor
azt a feladatát (vagy feladatait) kell figyelmen kívül hagyni, amelyikben a legkevesebb pontot érte el, így az összpontszám kiszámításánál a legkisebb pontveszteség éri;
azt az egy (kettő) feladatát kell figyelembe venni, amely(ek) megfelel(nek) a választási szempontoknak, és amely(ek)ben a legtöbb pontot szerezte."
Ez volt a tavalyi érettségi értékelési útmutatójában.
Az ideiben is..
A feladatok értékelése a tanulók hibás feladatválasztása esetén
Ha három feladatot oldott meg a tanuló, de helytelenül választott a korszakok, a
feladattípus stb. vonatkozásában, akkor
• azt a feladatát (vagy feladatait) kell figyelmen kívül hagyni, amelyikben a legkevesebb
pontot érte el, így az összpontszám kiszámításánál a legkisebb pontveszteség éri;
• azt az egy (kettő) feladatát kell figyelembe venni, amely(ek) megfelel(nek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!