Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen egyetemen tanuljon...

Milyen egyetemen tanuljon tovább az, akinek nincs konkrét elképzelése arról, hogy mit akar csinálni később?

Figyelt kérdés
Amit igazából szeretnék csinálni, az nem igazán valósulhat meg, arra az egyetemre nem fognak felvenni valószínűleg. Ezért több tervem is kell, hogy legyen, azonban azon a dolgon kívül más nem nagyon érdekel annyira. Művészeti egyetemre nem vennének fel, mert rajzolni nem tudok valami jól, kézműves előéletem kevés van, szóval erről az alkothatnékról le kell mondanom sajnos. Bölcsésznek nem akarok elmenni semmiképpen sem, hiába imádom az irodalmat és a verseket, de tudom, hogy azzal nem mennék semmire. Most gazdaságból fogok emelt érettségizni, pedig nem is érdekel az egész, csak a pluszponthoz kell. Mindenképpen tovább akarok tanulni, elég jól tanultam mindig, azon kevés ember közé tartozom, aki szeret tanulni..lehet nálam ez egy betegség:D De nagyon jól meg kell választanom, hogy mit tanulok 4 vagy 5 évig. Amiken gondolkodtam: politológia, szociológia, nyelvtanár. Anyukám szerint viszont valami gazdasági területre kéne mennem, mert akkor el tudok helyezkedni. Annyira tanácstalan vagyok, segítenétek? Esetleg írhatnátok, hogy mivel nem tudok semmiképpen elhelyezkedni, mi az, ami hasznos, van rá kereslet stb.
2011. máj. 1. 15:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Áruld el, mi érdekel valójában! :)
2011. máj. 1. 15:55
 12/16 A kérdező kommentje:
Rendesek vagytok nagyon, hogy így próbáltok segíteni! Ami igazán érdekelne, az a filmrendezés, 4 éve ezt tanulom, csak kicsit az esélye, hogy felvegyenek az SZFE-re. Ráadásul lehet, hogy mikor jelentkeznék, pont nem indul rendezői szak. Mivel nem lovaltam magam ebbe, ezért próbálok más terveken is gondolkodni, erről a dologról nem mondok le, de úgy vagyok vele, hogy ha nem sikerül, akkor is ugyanúgy csinálom tovább, mert szeretem.
2011. máj. 1. 15:57
 13/16 anonim ***** válasza:
Ezek közül a nyelvi szak tűnik a leghasználhatóbbnak, ezzel több terület felé is lehet alapképzés után továbbtanulni.
2011. máj. 1. 16:02
 14/16 anonim ***** válasza:

Tök szuper neked, hogy van egy dolog, ami érdekel!

Szerintem, ha nem vesznek fel elsőre tényleg, menj el mondjuk fotósiskolába (pl. a Práterbe), ez igazán kapcsolódik a filmezéshez.

Magam is nagyon szeretek tanulni, de én nem tudtam 18 évesen, mit akarok, ezért közgazdasági felsőoktatásba mentem. Végigcsináltam, érdekes persze, ott is sokat tanulhat az ember, de igaza van egy előbbi hozzászólónak, minek ellőni az ingyenes tanulási lehetőségedet egy „alibi” iskolára?

Jópár volt práterest ismerek, és meg kell mondjam, mindnek olyan nagy gyakorlata és rálátása van a vizuális szakmákra, amilyen egy iparművészetin végzettnek sincs (mivel ott „művészek” lesznek az emberek, és sokszor semmi közül a való világhoz). Szóval szerintem neked elég jól passzolna a filmrendezéshez…

2011. máj. 1. 16:06
 15/16 anonim válasza:
Nyelvtanár. Méghozzá német-francia. Én Németországban élek, gazdasági diplomám van. én mondom neked, ne hidd hogy egyszerű..
2012. nov. 11. 19:00
 16/16 anonim válasza:
Ja, és az informatikai szakok meg mindent visznek. Azokkal az sem akadály külföldön ha nem beszéled tökéletesen a nyelvet. előző voltam.
2012. nov. 11. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!