Milyen egyetemen tanuljon tovább az, akinek nincs konkrét elképzelése arról, hogy mit akar csinálni később?
Mérnöki szakokon nem gondolkoztál?
Én könnyűipari mérnöknek tanulok az Óbudai Egyetemen, nyomda és média szakirányon vagyok, ezzel kb 100% hogy el tudsz majd helyezkedni, mert nagyon kevés ember végzi el egy évben (úgy 30).
Ha szeretnél róla kérdezni, akkor szívesen válaszolok!
És a politológiával, a szociológiával mit csinálsz? Semmit, elárulom. Több szociológus ismerősöm van, az ugyanúgy bölcsész szak a legtöbb helyen, szóval kapsz róla egy papírt... És kész, ennyi. Politológiával szintén nem mész túl sokra, nyelvtanárként még talán, de ha már megtanulsz olyan szinten egy nyelvet, akkor érdemesebb nekiállni külföldön nekiállni melózni.
Ha gazdaságból emeltezel, szerintem is sokkal jobban járnál valamivel aminek a közgazdaságtanhoz van köze. Ott szerezhetsz jó kapcsolatokat, és a későbbiekben is lehet lehetőséged.
Mi ez a kényszer, hogy egyetemre menjél? Aztán majd nézel pár év múlva, hogy de utálod amit csinálsz és nincs pénzed új diplomára.
Menj el okj-ra vagy dolgozni, érettségizz újra ha most nem sikerül jól aztán próbáld meg megint amit szerettél volna.
Ne kényszerből tanulj mert annak nincs értelme.
Én azt tanácsolom Neked, addig ne menj továbbtanulni, amíg nincs megvalósítható elképzelésed. Hidd el, később bánni fogod, hogy elhasználtad az államilag finanszírozott éveidet és csak az fog megakadályozni álmaid szakától, hogy nem tudod kifizetni félévente a százakárhányezer forintokat. Keress munkát, próbáld ki magad, és a tapasztalat hozni fogja a jobbnál jobb ötleteket.
Tanulj nyelveket, vagy első diploma és 22 életév betöltése előtt OKJ-s képzésen is részt tudsz venni költségmentesen. Én ezt tenném a helyedben. Esetleg regisztráld magad a munkanélküli kp-ban és onnan is tudsz tanfolyamokra járni. Amikor születik elhatározás, jelentkezel egyetemre.
Túl kevés az ember ideje arra, hogy "felesleges" diplomákat szerezzen.
Én is ugyanígy voltam 2 éve mint, te. Ugyanezek a szakok érdekeltek. Aztán alkalmazott közgazdaságtanon kötöttem ki, mert jó voltam matekból. Így utólag jól döntöttem, nagyon szeretem ezt a szakot: volt már politológia,filozófia, szociológia, pszihológia kurzosom is. Persze nem ezek a legfontosabb tárgyak, általában 3 kreditesek.
Sztem bölcsész szakok közül a nyelveknek van értelme, a nyelvtanár jó (ahhoz mestert kell végezni), vagy esetleg tolmács,fordító is lehetnél, ha szeretsz nyelvet tanulni :) 20/N
Ezek közül talán a nyelvtanárral mennél legtöbbre.
Szociológus vagyok - és bár nagyon szép szakma - szerintem csak akkor válassz ilyesmit, ha tényleg érdekel, mert nem könnyű vele elhelyezkedni. Politológiával talán még nehezebb.
Egyébként az, hogy mivel tudsz elhelyezkedni, attól is függ, mennyire tudod használni az egyetemen kapott tudást, mennyire vagy talpraesett, stb. Tényleg nincs olyasmi, ami még érdekelne? Vagy próbáld olyan szemszögből nézni, hogy milyen helyen szeretnél dolgozni majd.
Hm, nincs feléptek pályaválasztási tanácsadás?
Bár mélységesen ki nem állom a pszichológiát, de szerintem annak, aki szeret tanulni nem rossz gondolat a pszichológusi pálya sem. Főleg ha bírod a szociológiát.
Apropó,nem holnap lesz érettségi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!