Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Most milyen, hány nyelvvizsga...

Most milyen, hány nyelvvizsga kell az orvosi egyetemekre?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy létezik-e olyan h az adott egyetem megszabja, h csak 2középfokú vagy 1 felsőfokú nyelvvizsga kötelező, vagy az a lényeg, h a pontom meglegyen és akár elég egy középfokú nyelvvizsga is??
2011. ápr. 16. 10:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem kötelező a nyelvvizsga egyik orvosira sem! Csak jó ha van, mert plusz pontot jelent, és anélkül nehezen jutsz be. Hacsak nincs két emeltszintű érettségid.
2011. ápr. 16. 11:21
 2/4 anonim ***** válasza:

A BEKERÜLÉSHEZ semmilyen nyelvvizsga nem kell, VISZONT a DIPLOMÁHOZ kell egy középfokú nyelvvizsga, valamint egy angol szaknyelvi nyelvvizsga. Én egyébként mindenkinek azt ajánlom, hogy mire ide jön legyen meg minimum egy középfokú ANGOL nyelvvizsgája, ugyanis a tanárok alapból úgy állnak hozzá a dologhoz, hogy olyanja mindenkinek van, mivel a tudomány nyelve az angol (a latin egyre inkább háttérbe szorul). Ebből kifolyólag gyakran van olyan, hogy habár az előadás magyarul folyik az előadás diái angolul vannak. Ráadásul manapság szerintem mindenkitől alapelvárás, aki orvosi szintű képzésre jelentkezik, hogy legalább közép szinten beszélje az angolt.

Egy medikus

2011. ápr. 16. 12:10
 3/4 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!

Egyébként majd csak 2013-ban fogok érettségizni, és addigra sajnos kötelező a 2 emelt szintű az orvosi egyetemekre.

2011. ápr. 16. 13:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem kell a bekerüléshez, csak a diplomához
2016. aug. 24. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!