Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az orvosi elvégzéséhez elég...

Az orvosi elvégzéséhez elég egy általános középszintű C nyelvvizsga, amit ugyebár kivált az elmet szintű nyelvi érettségi Miért? Miért nem kötelezik a szakmai nyelvvizsgát vagy a felsőfokot?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 17. 19:06
 1/6 anonim ***** válasza:
sajnos a mostani felsőoktatási rendszert sikerült úgy lezülleszteni, hog yaz valami borzalom, de az orvosi karok még mindig jobb helyzetben vannak a többihez képest
2009. ápr. 17. 19:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Meg a magyar embernek valamiért olyan qquu nehéz nyelvet tanulni, én ezt nem értem. Tök természetes külföldön, hogy a 16 éves középiskolás i sminimum két nyelven beszél, de az angolt mindenképpen folyékonyan, itt nálkunk meg az istennek se megy, mintha valami csoda lenne. Én magam sem értem, de mindenesetre kiakasztó, de azért jobb helyeken már megkövetelik a kettő darab középfokot ... bár vihetnék még fejjebb szerintem, de mindegy, jobb mint a semmi, mert valóban botrányos, hogy egyetemet végzett emberek, egyszerűen nem képesek angolul folyékonyan beszélni, írni, olvasni, aminek pedig a mai világban amolyan alapnak kellene már lennie.
2009. ápr. 17. 19:14
 3/6 A kérdező kommentje:

Értem, hogy színvonalas az oktatás, sokat tanulnak a hallgatók, hogy diplomát szerezzenek, senkit nem akarok megbántani!

De akkor is felháborító számomra, hogy vannak olyan szakok, amik nem adnak csak "diplomát", semmi magasabb fokozatot vagy bármi egyebet és mégis elvárják a szakmai nyelvvizsgát, sőt akár többet is (közgazdász szakok)!

Azok, akik Dr (orvos, ügyvéd) címet kapnak, azoknak meg elég egy emelt érettségit tenni, amiért még plusz pontokat is gyűjtenek, és máris ki van váltva az a bizonyos középfokú C.. Borzalom! Meg ugyebár nem is nagy durranás egy általános középfokú C nyelvvizsga..

2009. ápr. 17. 19:18
 4/6 anonim ***** válasza:

Ja hát ha így nézed akkor igazad van ...

De nézd, most függetlenül ebben az igen félresikeredett országban minek mekkora a társadalmi elismertsége, ugye egy jogot már bocsánat de egy gyengeelméjű is el tud végezni, aztán máris írhatja a dr-t a neve elé (na van is belőlük éppe elég idióta), míg nem biztos, hogy ugyanez a "dr" elvégezne egy biológus vagy közgazdász vagy bölcsész szakot.

Szóval ne keresd a logikát, merthogy nincs !!

2009. ápr. 17. 21:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom,miért írjátok ezt,szerintem egyáltalán nem könnyű a középfokú nyelvvizsga,én inkább azt nem értem,mért követelik meg minden diplomához? És ha vkinek mondjuk nincs nyelvérzéke,az ne kapjon diplomát,csak azért mert nem megy neki a nyelv? Ez olyan igazságtalan!
2009. ápr. 18. 17:57
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez nem nyelvérzék kérdése. Ha valakinek van nyelvérzéke az könnyebben tanul nyelvet, de akinek nincs, az is meg tudja tanulni, max több idő és tanulás. És szerintem, aki képes elvégezni egy komolyabb egyetemet, az meg tud tanulni egy nyelvet középfokon + ez ma már nem kiváltság, hanem alap. A nemzetközi nyelv az angol. Aki nem tudja megütni a mércét és nem tud bekapcsolódni a mai szellemi életbe, annak nem muszáj az egyetem, vannak más munkák is amikre épp' oly nagy szükség van és diploma sem kell hozzá. A diplomát tessék meghagyni azoknak, akik mgérdemlik és akik tudnak is kezdeni vele valamit. És egyébként az orvosin az angol nyelv tudása teljesen alap, mivel a konferenciák is általában angolul folynak és úgy tudom angol szaknyelvvizsga is kell a diplomához nemcsak "sima" nyelvvizsga.
2009. aug. 5. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!