Szóljak az igazgatónak, hogy az angol tanár rosszul tudja az angolt?
Nem kell letámadni egyből tanárt, ha valami olyat mond, ami pont ellentétbe áll egy nyelvtankönyvbe leírotta(kka)l, akkor a kérdezd meg, hogy most akkor a könyv hibázik (Amit erősen kétlesz) vagy valamit nagyon félreértesz az egészből. Egyébként nyugodtan tedd fel ide azt, amit véleményed szerint rosszul tud a tanár, aztán majd meglátjuk hogy igaza van-e avagy sem. Ha pedig igen, akkor megspóroltunk neked néhány kínos percet.
(Egyébként az esetek többségében a diák érti félre a dolgoklat. Én most 11.es vagyok, és már vitáztam nem is egyszer a matektanárommal, aki mellesleg az igazgató, persze kultúrált körülmények között. Másnap bejön, hogy tévedett, s kezet is fogott velem, hogy igazam van. (matekkal kapcsolatos..)
Tanártól függ. Nekem volt gimiben osztálytársam, aki nagyon jó volt angolból, egyszer udvariasan visszaszólt a tanárnak, hogy ő másképp tudja. A tanár erre tajtékozni kezdett, onnantól kezdve pikkelt a gyerekre. Pedig tényleg nem volt bunkó beszólás.
Ha normális, akkor a tanárral kéne beszélni, hogy magyarázza el még egyszer, te a neten ezt meg azt találtad, és most összekavarodtál..
Amúgy az iskolai nyelvoktatás elég gáz, most a barátnőm kint van Angliában és mondja, hogy használnak olyan kifejezéseket is, amit itt ha tanárnak mondana valaki, az lendöletből beírna egy egyest...
Kedves kérdező,
pedig a present perfectnek van egy ilyen jellemzője is.
Nem a legegyszerűbb igeidő ez nekünk magyaroknak, és azt sem állítom, hogy a present perfect csak ennyi lenne, de semmiképpen nem mondanám azt, hogy a tanárod hülyeséget mondott.
I have lived here since 1999. - Tessék, ez a múltban kezdődött, és a mondatból - vagyis a present perfect használatából kiderül, hogy még mindig itt élek. Akkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!