Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miből fizeted az egyetemet,...

Miből fizeted az egyetemet, hogyha nem államin van?

Figyelt kérdés
Milyen megoldások vannak? szóval úgy értem, hogy oks diákhitel, de mellette mondjuk kérvényt nem lehet benyújtani, hogy valamivel csökkentsék a fizetési összeget? Diákhitel szerintetek mennnyirejo?
2011. ápr. 13. 16:26
 1/2 anonim ***** válasza:
A diákhitel sajnos nagyon nem jó dolog... Sajnálom is azokat, akik kénytelen felvenni, mert elég rossz lesz nekik, amikor végeznek, és pár hónapon belül el kell kezdeni fizetni kamatostul a hitelt. És még nem is biztos, hogy lesz munkád, bármi előfordulhat, és azért itt milliós nagyságrendről van szó, szóval nagyon nem mindegy...
2011. ápr. 13. 19:06
 2/2 anonim ***** válasza:

Pár éve végeztem, félévente 120-140 ezret fizettem. Dolgoztam mellette, szerencsére találtam olyan melót, amit nappali mellett is tudtam csinálni.

Plusz a diákhitelt is felvettem. Az tényleg szívás, de csak ezzel együtt tudtam megélni önerőből. Diákhitelt csak akkor vegyél fel, ha nagyon muszáj és akkor se a legnagyobb összeget, mert állati hosszúra fog nyúlni a törlesztés. Az egy dolog, hogy 3 hónappal a végzés, pontosabban a hallgatói jogviszony megszűnése után, a 4. hónaptól fizetni kell a törlesztőt, ami az elején még nem is sok. Később több lesz, de ha nem törleszted a tőkét, akkor konkrétan stagnálni fog a tartozásod, s nem fogyni. Tehát, ha felveszed, akkor a törlesztés megkezdésekor ajánlott már a tőkét is törleszteni, amennyivel csak tudod, lehetőleg minél többel.

2011. ápr. 14. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!