Miből fizeted az egyetemet, hogyha nem államin van?
Pár éve végeztem, félévente 120-140 ezret fizettem. Dolgoztam mellette, szerencsére találtam olyan melót, amit nappali mellett is tudtam csinálni.
Plusz a diákhitelt is felvettem. Az tényleg szívás, de csak ezzel együtt tudtam megélni önerőből. Diákhitelt csak akkor vegyél fel, ha nagyon muszáj és akkor se a legnagyobb összeget, mert állati hosszúra fog nyúlni a törlesztés. Az egy dolog, hogy 3 hónappal a végzés, pontosabban a hallgatói jogviszony megszűnése után, a 4. hónaptól fizetni kell a törlesztőt, ami az elején még nem is sok. Később több lesz, de ha nem törleszted a tőkét, akkor konkrétan stagnálni fog a tartozásod, s nem fogyni. Tehát, ha felveszed, akkor a törlesztés megkezdésekor ajánlott már a tőkét is törleszteni, amennyivel csak tudod, lehetőleg minél többel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!