Ha megvan a 11-12-es osztályozóm + érettségi akkor be kell járni órára?
na ez nem olyan egyszerű, mert azért pl van egy max hiányzási óraszám + egyéb szabályok, felmentési lehetőségek.
ha neked valamiből már megvan, akkor elvileg felmentést kell hivatalosan kérni és azt bevezetni a naplóba is, és így nem számít akkor, de szal ezt meg kell tenni!
na de infóból teszed le a 12-es vizsgát ???? mert ez csak akkor érvényes persze!
Nem kell bejárnod.
Ha beír, az nem ér semmit, mert az neked nem óra. Ha esetleg az osztályfőnök kérdezi, akkor ezt el fogja fogadni.
ja értem nagyjából, na nekem olyan ismerősöm van, aki élsportoló srácocska, és a sport miatt nem jár be egyáltalán semmire, de neki ezt úgy elnézik, és év végén amolyan formasági vizsgákat tesz, és csak egyetlen tanárával van gondja, mindegyik átengedi 4-essel, 5-össel, de a nyelvtanára az direkt szívózik vele, jó sztem kicsit féltékeny is a srácra, amiért olyan "menőcsávó" kategória, aztán jól esik neki szivatni, na lényeg, hogy ő is kijelentette, hogy őt semmi nem érdekli, mert akkor is megbuktatja, ha nem jár be, kész, ez van, aztán persze az igazgatóval valahogy elsusmusolták a témát, a tanár meg felrobbant mérgében
hát ilyen is van ... mondjuk oké, elég sok magántanuló van, csak azért nála kicsit durván megy a kivételezés, a gyerek semmiből semmit nem tud kb, mégis a gimi szeme fénye, és szinte tiszta 5-ös :)
Utolsó!
Csakhogy ez így nem megy, legalábbis nem jogszerű. Ugyanis ezek a tárgyak valószínűleg nem voltak benne az iskola helyi tantervében, amikor beiratkoztál, és csak úgy nem lehet plusz tárgyakat ráhúzni a diákokra.
Persze az iskola próbálkozik, mert megteheti.
hát jogszerű vagy sem ... az iskola megtesz ennél jóval meredekebb dolgokat is
meséljek? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!