Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha megvan a 11-12-es osztályoz...

Ha megvan a 11-12-es osztályozóm + érettségi akkor be kell járni órára?

Figyelt kérdés
Most osztályzózom meg az érettségit is lerakom idén. Jövőre muszáj bejárnom infóra? Mert a tanár azt mondja hogy kötelező nála, nem érdekli. Ha leosztályozózok a 12.-es anyagból akkor nem tud megbuktatni.. Hiányzót tud írni?
2011. ápr. 12. 13:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Akkor elvileg nem kell. Miért is kéne? A tananyagot megtanultad, jegyet megkaptad rá. Szerintem osztályfőnökkel beszélj, hogy ő beszéljen a tanárral, olyan nincs, hogy "nem érdekli".
2011. ápr. 12. 14:06
 2/12 anonim ***** válasza:
Akkor nem vagy már köteles, lyukas óra. Volt olyan ismerősöm, akinek megvolt a felsőfokúja angolból, még abból az időből, amikor elfogadták érettséginek a nyelvvizsgát, és neki nem hogy nem kellett bejárnia, nem szabadott. Megtiltották. Ezt sem lehet szerintem, de bejárnod biztosan nem kötelező.
2011. ápr. 12. 14:12
 3/12 anonim ***** válasza:

na ez nem olyan egyszerű, mert azért pl van egy max hiányzási óraszám + egyéb szabályok, felmentési lehetőségek.

ha neked valamiből már megvan, akkor elvileg felmentést kell hivatalosan kérni és azt bevezetni a naplóba is, és így nem számít akkor, de szal ezt meg kell tenni!

na de infóból teszed le a 12-es vizsgát ???? mert ez csak akkor érvényes persze!

2011. ápr. 12. 14:14
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
de most én semmit se értek, hát ha te most leérettségizel és minedened kész lesz,akkor mégis jövőre mit csináksz? csak várni kell egy évet mindenképpen az egyetemmel vagy azért valami tanulmányi kötelezettség van? esküszöm semmit nem értek, igaz én már rég voltam gimis
2011. ápr. 12. 14:18
 5/12 anonim ***** válasza:
Utolsó, gondolom előrehozott érettségit tesz 11. osztályban infóból, hogy jövőre egy gonddal kevesebb legyen.
2011. ápr. 12. 14:21
 6/12 anonim ***** válasza:

Nem kell bejárnod.

Ha beír, az nem ér semmit, mert az neked nem óra. Ha esetleg az osztályfőnök kérdezi, akkor ezt el fogja fogadni.

2011. ápr. 12. 14:21
 7/12 anonim ***** válasza:

ja értem nagyjából, na nekem olyan ismerősöm van, aki élsportoló srácocska, és a sport miatt nem jár be egyáltalán semmire, de neki ezt úgy elnézik, és év végén amolyan formasági vizsgákat tesz, és csak egyetlen tanárával van gondja, mindegyik átengedi 4-essel, 5-össel, de a nyelvtanára az direkt szívózik vele, jó sztem kicsit féltékeny is a srácra, amiért olyan "menőcsávó" kategória, aztán jól esik neki szivatni, na lényeg, hogy ő is kijelentette, hogy őt semmi nem érdekli, mert akkor is megbuktatja, ha nem jár be, kész, ez van, aztán persze az igazgatóval valahogy elsusmusolták a témát, a tanár meg felrobbant mérgében

hát ilyen is van ... mondjuk oké, elég sok magántanuló van, csak azért nála kicsit durván megy a kivételezés, a gyerek semmiből semmit nem tud kb, mégis a gimi szeme fénye, és szinte tiszta 5-ös :)

2011. ápr. 12. 14:55
 8/12 anonim ***** válasza:
Nálunk ezt megoldották úgy, mikor az egész osztályom leérettségizett angolból, meg infóból, hogy az angolt átnevezték angol nyelvű kommunikációra, az infót meg valami hasonlóra, aztán ugyanúgy be kellett járni.
2011. ápr. 12. 16:46
 9/12 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Csakhogy ez így nem megy, legalábbis nem jogszerű. Ugyanis ezek a tárgyak valószínűleg nem voltak benne az iskola helyi tantervében, amikor beiratkoztál, és csak úgy nem lehet plusz tárgyakat ráhúzni a diákokra.

Persze az iskola próbálkozik, mert megteheti.

2011. ápr. 12. 19:07
 10/12 anonim ***** válasza:

hát jogszerű vagy sem ... az iskola megtesz ennél jóval meredekebb dolgokat is

meséljek? :)

2011. ápr. 12. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!