Mi van akkor ha felvesznek de idén mégse járnék még az egyetemre?
Figyelt kérdés
Kiszeretnék menni külföldre dolgozni egy évre, mert kaptam munkalehetőséget. De mi van ha felvesznek az egyetemre ahova jelentkeztem? Jövőre mit kell ahhoz tennem, hogy felvegyenek ismét ha nincs felvételi vizsga? (csak alkalmassági)2011. ápr. 4. 18:21
1/6 anonim válasza:
Ha jövőre újra felvételi nélkül akarod elkezdeni, akkor egyszerű: megvárod most, hogy felvegyenek, elmész beiratkozni, majd a regisztrációs héten (legelső hét az egyetemen, ilyen nincs tanítás még) akkor szépen egy internetes rendszeren keresztül passzív félévre jelentkezel be. Ugyanezt el kell majd játszanod a tavaszi félév elején is. Ilyen van hallgatói jogviszonyod, viszont nem kapsz diákigazolványra matricát. Pont arra jó, hogy bent maradhatsz az egyetemen, de szüneteltetheted vele a tanulmányokat. Egyhuzamban egyszerre max 2 félév passziválható, magyarán 1 év múlva el kell kezdene aktív féléven, különbön elbocsátanak, és lehet újra felvételizni.
2/6 anonim válasza:
hmmm... az "ilyenkor"-ból, a "kor"-t nem szereti a billentyűzetem :D
3/6 A kérdező kommentje:
:D köszi :)
2011. ápr. 4. 18:50
4/6 anonim válasza:
semmi se történik. egyszerűen nem iratkozol be, buktad a 9ezret (mondjuk ezzel elvettél egy helyet azelől aki viszont szeretett volna menni, de miattad nem vették fel...) jövőre újrafelvételizel.
5/6 A kérdező kommentje:
nem buktam 9 ezret...mert jövőre ugyanugy felvesznek, csak halasztottam nyomikám.
2011. ápr. 5. 18:31
6/6 A kérdező kommentje:
Az meg, hogy "evettem" a helyet...hát sztem nem én vagyok az első, se az utolso :D
2011. ápr. 5. 18:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!