Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mivel könnyebb elhelyezkedni...

Mivel könnyebb elhelyezkedni egy humán beállítottságú lánynak?

Figyelt kérdés
pszichológia vagy anglisztika? jog és államigazgatás is felmerül,d e oda emelt töri kell? miből lehet ma jól megélni, ami humán v. bölcsész 8tudom h semmiből kiváltképp, ha bölcsész az ember de mégis)
2011. ápr. 3. 00:12
 1/2 anonim ***** válasza:

Hát... pszicho... nincs rá kereslet igazán. Külföldön se, meg marha nehéz is, mert ahhoz azért eléggé anyanyelvi szinten kell ismerned a nyelvet minden formmában.

Anglisztika... csak az ismerőseim között vannak leglaább 5en, legjobb barátnőm is nagyon megbánta. Lehetsz tolmács, vagy tanár kb.

Jog - sajnos sokan vagyunk, szóval nem könnyű ez se, megfelelő kapcsolatokkal persze könnyű. De maga a szak marha nehéz és megy a szívatás ezerrel. És ha államin akarsz, akkor kell az emelt töri mindenképp sztem, de a tudást keveslik még így is, és nem csak az elsőéves tárgyaknál...

Szerintem valami kevésbé ismert nyelvet kellene tanulnod, és elmenni tolmácsnak egy céghez, vagy szakfordítónak menni, de az inkább kétdiplomás dolog már. Angol, német nagyon sok van, francia az EU miatt még esetleg, de talán valamelyik szláv nyelvvel lehetne kezdeni valamit... :S

2011. ápr. 3. 00:30
 2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm
2011. ápr. 3. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!