Mit takar a tanszéki mérnök titulus?
Sok alja munkát, kevés pénzt.
A fokozatok így jönnek: tanszéki mérnök, tanársegéd, adjunktus, docens, tanár.
Szóval ez a ranglétra legalja.
Általában gyakorlatokat kell tartani és mindenféle munkát rádbíznak, amit a feljebb lévők nem óhajtanak elvégezni vagy alantas számukra.
Én most jelentkeztem egy ilyen állásra. Fel is vennének, a jövő héten kell választ adnom, hogy mennék-e.
Méréseket kell végezni külső megrendelések alapján, olyan eszközökkel, műszerekkel, amik öregebbek mint én vagyok. Emellett kutatásokban is részt kell venni. Változó, hogy épp milyen feladatot osztanak rám ezekben. Ezen kívül heti két alkalommal hallgatóknak kell számolási és labor gyakorlatot tartanom. Ezen felül elvárás hogy ahogy munkába álltam azonnal jelentkezzek PhD képzésre és emellett csináljak még egy nyelvvizsgát.
A fizetés eredetileg bruttó 188.000Ft (nettó 125.000Ft) lett volna. Rögtön rávágtam, hogy köszönöm, ne tartsuk fel egymást, nekem ennyi kevés. De aztán mondták, hogy lehet egy kicsit feljebb is tornászni a bért. Így már majdnem kapnék annyit, mint a Teszkóban egy árufeltöltő műszakpótlékkal együtt.
Még gondolkozom rajta mert helyileg nekem nagyon jó lenne, a kollégák is kedvesek, szimpatikusak voltak. Viszont marha sok meló, kevés pénzért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!