Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miskolci egyetemisták vélemény?

Miskolci egyetemisták vélemény?

Figyelt kérdés

1 .A nemzetközi gazdálkodási szakon van-e nyelvtanulásra lehetőség az órarendben, vagy ezt más úton kell megoldanom?

2. A tankönyvek mennyibe kerülnek?

F

2011. márc. 28. 20:45
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Miskolci Egyetemre járok, csak másik szakra (gazdálkodási és menedzsment), de megpróbálok válaszolni neked.

Nagyon sok mindenből minimális összegű a jegyzet, első félévben sok tárgynál inkább csak nyomtatgatni kell a diasorokat.

1. félévben ami szükséges:

- vállalatgazdaságtan tk (1000 forint) + letölthető diasor (évközben lehet csak leszedni és olyan 800 forint)

- gazdaságtörténet diasor (kb. 600 forint)

- gazdaságmatematika példatár + tk (könyvtár, esetleg ha lefényeled, 3000)

- gazdasági informatika jegyzet (nem fontos, órán is meg lehet érteni, olyan 600 forint kinyomtatva)

- gazdaságföldrajz (tk: 800 forint nyomtatva, diasor 500 forint kb.)

Elsősorban ezek a zh-ra és a vizsgára való felkészüléshez kellenek, órákon jegyzetelni kell, de megoldható olcsón, hogyha viszel magaddal kb. 7-8 dossziét meg egy nagy csomagos papírt és abba pakolod.

A nyelvtanulásra visszatérve azt tudom tanácsolni neked, hogy nálunk rengeteg embernek már 2 felsőfokúja van (nemzetközisek), úgyhogy 2 nyelvet nem tudsz felvenni. Minden félévben hirdetnek meg minden nyelvet szinte. Szintfelmérővel kezdődik az év angolból, de ezen kívül lehet németet, franciát, oroszt is felvenni. Azt hiszem, más nincs és minden félévben ingyen tanulhatsz, de az angol tanárok szívatni tudnak csak, mást nem... :S

A nyelvnél figyelj arra, hogy nem kötelező felvenni, 1. hét után le is lehet adni. Nálunk az angolnál 30 főből 8 fejezte be... Először általános angollal indítanak általában, utána lesz szakmai...

Ha bármi kérdésed van, akkor írj, adhatok msn címet és válaszolok bármilyen kérdésedre! :)

F

2011. júl. 6. 13:24
 2/2 anonim válasza:

Szió! :)

Szintén Gazdálkodás és mendedzsment szakos hallgató vagyok, az előttem szóló elég szépen leírta a tudnivalókat, csak megerősíteni tudom.

Az angol nyelv felvételével a legtöbben tényleg rosszul jártunk, a mi csoportunkból is a 25 emberből 2 maradt az első félév végére, a második félévbe is csak ez a kettő vette fel... Persze lehet normális angoltanárt is találni, csak nem feltétlen kerülsz az ő csoportjába, mert az első órán megírt teszt alapján döntik el, kit hova pakolnak. Kivéve, ha van nyelvvizsgád, mert akkor fix csoportba kerülsz. A némettel már más a helyzet, arról azt mesélték, hogy rendesek a tanárok, szóval attól függ, hogy milyen nyelvet akarsz tanulni, hogy ott érdemes-e, de az angollal tényleg vigyázni kell.

Az első féléves szükségleti listáról lemaradt a mikroökonómia munkafüzet, de ez sem egy súlyos összeg, ha jól emlékszem talán 350 forint volt. A további költség attól függ, hogy milyen tárgyakat veszel fel kötelező -illetve szabadon választhatónak, de pl. a Gazdaságtörténet (amit a fentebb író említett) nektek "csak" kötelezően választható lesz, nekünk kötelező volt.

Én is szívesen válaszolok bármilyen kérdésedre, ha kíváncsi vagy, valamint a későbbiekben, ha tankönyvre lesz szükséged fénymásolni, vagy bármi, az is megoldható, mert én az első félévbe minden szükséges fénymásolatot beszereztem :)

N

2011. júl. 12. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!