Pesti albérletesek! Mennyibe kerül egy havi megélhetés Pesten? Kérlek szépen
Jövőre szeptemberben mennék föl Pestre albiba.
Ti hogyan oldjátok meg az anyagi dolgokat? Mennyibe van egy hónap? Hányan laktok? Milyen költségekkel kell számolni a bérleti díjon, és a rezsin kívül?
Mennyibe kerül egy negyedéves vagy éves tömegközlekedési bérlet, és milyen járművekre jó? Otthonról kaptok pénzt, és azt osztjátok be albérletre is, vagy külön kaptok költőpénzt? Esetleg dolgoztok?
Mennyibe kerül az élelmiszer egy hónapra durván véve?
A párommal szeretnénk kettesben lakni, ha lesz rá lehetőség. Ő dolgozna, én tanulnék.
Esetleg melyik kerületben laktok, és szerintetek melyik a legjobb, vagy melyik ideális? BGF-KVIKra mennék, ami épp a Parlamenttel szemben van, szal eléggé a drága részen.
Minden véleményre kíváncsi vagyok!!! Kszöi szépen előre is :)
Bérleti díj plusz rezsin felül még fejenként 40 ezer plusz bérlet kell, hogy viszonylag kényelmesen megéljetek.
A diákbérlet havi 4 ezer, a teljes árú 10 ezer Ft. A maradék pénz a tisztító- és tisztálkodószerek, ruha, szórakozás, kaja, ez mondjuk az igényeitek függvényében változhat. Fejenként napi ezer Ft alatt csak nagyon spórolós kajákat tudtok enni.
Mivel ez a suli kb. 5-6 perc séta a metrótól, érdemes úgy lakást néznetek, hogy metró mellett legyen. Én ott dolgozom a közelben, és a piros metró mellett lakom Zuglóban, így kb. 20 perc alatt kényelmesen benn vagyok, ami pesti viszonylatban jónak számít. A lakás meg olcsó, közvetlen a megálló mellett van, és ez már zöldövezet.
De a kék metró vonalán is nézhettek, mert onnan sem bonyolult beérni. A lényeg, hogy buszozni ne kelljen, mert az reggel eléggé be tud állni a dugóba, sokszor haladnak lépésben a buszok, amikor a legjobban sietnél.
Ja még egy, az hogy melyik kerület ideális, tőletek is függ. Én jópár évig laktam a belvárosban, jó volt, mert minden gyalog is közel volt, de sokkal drágább, pl. vagy cipekedtem messziről egy hipermarketből, és nyomorogtam a szatyrokkal a metrón, vagy a belvárosi drága boltokban vásároltam. Most itt van mellettünk a teszkó :)
Mindamellett ennél messzebb nem költöznék még, bár tudom, hogy az az igazi zöldövezet :)
Én a BGF-KVIKre jártam előző félévben, és a környéken (V.kerület) laktam albérletben.
Nagyon nagyon drága volt ott az élet, szüleim fizették az albérletet (70 ft+rezsi, ami 2 felé oszlott). Én felvettem diákhitelt, 40 ezer forint simán elment egy hónapra, és akkor ugye az albérlet még ki sem volt fizetve. Se tankönyv, se albérlet támogatás nincs a sulin.
Részben az anyagiak is volt az oka, hogy otthagytam, és vidéken jelentkezek újra egyetemre.
Szia. Hogy alakult a költözés? Mennyi pénz megy el havonta? Én most szeptemberben megyek fel pestre, és engem is érdekelne az anyagi része a költözésnek. 40ezer lesz a lakás rezsivel, ez fix, szóval inkább a kajára költött pénz mennyisége érdekelne. Mennyi megy el, és milyenek a vásárlási szokásiad?
köszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!