A középiskolában 9. -ben milyen, hogy telik az első nap?
Általában mindenki csöndben ül a helyén?
A tanár miket mondd el?
Miket kell vinni ilyenkor?
Full ünneplő kell ?
Köszönöm a válaszokat:))
szia! én is most fogok ballagni :)
eléggé félek, hogy nem lesz könnyű beilleszkednem, mert elég csendes és visszafogott vagyok, és nehezen megy az ismerkedés :S
de próbálok nyitott lenni az új kapcsolatok felé
egyébként szerintem el fogják mondani, hogy mit kell csinálni
Szia!
Én most vagyok elsős,hááát:D Mondták hogy melyik terembe menjünk,leültünk. Nagy zaj volt kint,bent meg mindenki néma csöndben ült:D Ha valaki bejött,köszöntek neki. Volt hogy egyik másik ember megbámult valakit. De amúgy nem volt kínos mert pl. gólyatáborban kötődtek barátságok,és így ismerte egymást pár embert,ahogy énis:) Beszélgettünk egymással,kérdezősködtünk. Aztán bejött az ofö,bemutatkozott,kérdezte a nevünket. Beszélt egy kicsit a suliról,majd az egész suli kiment a tornaterembe a tanévnyitóra. Ott beszélt 1 órán keresztül az igazgató,bemutatták nekünk a tanárokat,majd visszamentünk a termünkbe. Ott az ofö kérdezgetett rólunk,aztán ellenőrzőt osztott+órarendet diktált meg elolvastatta velünk a házirendet.
Nekünk csak 1-2 füzet + toll kellett. Még aznap megtartották az első magyar órát+matek órát. Hihetetlen izgalmas volt:/
Nem volt kötelező az ünneplő,csak annyit kértek hogy ne szaggatott farmerbe+kivágott felsőbe menjünk:)
De ez sulifüggő. Szerintem kérdezd meg beiratkozásnál,bár sztem úgy is elmondják. Ja,és mindenképp menjél gólyatáborba,hülyeség lenne kihagyni!!!:)
Sok sikert, aki most megy:))
És utolsó naaagyon köszönöm a választ:))))
Élmények még jöhetnek^^
Nálunk rendesen kiöltözés volt, lányoknak fehér blúz/blézer és fekete szoknya, fiúknak öltöny. Egyébként szerintem ezt kifejezetten illik, egy délelőttöt ki lehet bírni. Egy tollat és füzetet mindenképp vigyél, órarend, stb... fontos dolgokat mondanak el első nap. Az embereket illetően meg nálunk majdnem az osztály fele egy suliból jött, tehát elég sokan ismerték egymást. Én a volt osztályomból egyedüliként érkeztem, de már ismertem pár embert (msn, stb), de nagyon hamar ment a beilleszkedés. Zsongás volt, izgatottak voltunk, azért minden új, csomó változás... alig vártuk, hogy megismerjük a többieket.
Most vagyok végzős, s ezért azt hiszem mondhatom, hogy nagyon becsüld meg az első évet... nálunk zseniális volt. Azon az éven valahogy beleszerettem a közösségbe. :) Persze nem minden cukormáz, sokra megtanít a gimnázium/középiskola, de felejthetetlen élményeid lesznek ott... én eddigi rövid életem legszebb 4 évét töltöttem velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!