A harmadik osztályosok mit tanulnak matematikából?
Összeadás kivonás, de ezres számokkal is?
Szorzás-osztás egész számokkal csak százig vagy ezerig is?
A törteket ilyenkor már elkezdik venni?
Tudtok segíteni milyen tananyagot vesznek ilyenkor? Fontos lenne. :)
Sok újat nem tanulnak, a másodikos tananyagot bővítik az ezres számkörben.
Egy ismerősnek a tanárnő azt mondta, hogy a harmadikos anyagot egy jó képességű gyereknek 3 hét alatt meg tudná tanítani.
Most megnéztem neked a harmadikos gyakorlókat:
2.-os anyag ismétlése: összeadás-kivonás 100-ig, szorzás-osztás, zárójel használata és műveletek sorrendje (pl. 6*9-35-7=....), átváltások: m-dm-cm, l-dl, kg-dkg, óra-perc-nap-hét.
Harmadikos anyag:
Számolás ezres számkörben, ilyenkor tanulják hogy egymás alá írják az összeadást-kivonást.
Pl.
1.4
+423
------
567 - találd ki mit kell a pont helyére írni.
szorzás - nem csak a szorzótábla (kisegyszeregy az másodikos anyag), hanem pl. 4*140=
írásbeli osztás-szorzás, pl. 488:2=
hosszúságmérés: km és mm-rel bővítik
űrtartalom: hl, cl
tömeg mérése: g
most látom hogy elírtam az egyik példát
6*9-35-7=...
helyett
6*9-35:7=...
Amúgy miért kellene? Csak kíváncsiság, vagy pl. gyerekkel külföldről költöztök haza és érdekel hogy hol tartanak?
Azért kérdezem, mert nekem a nagyobb lányom másodikos, de már bevásároltam a harmadikos gyakorlókat, úgyhogy ha konkrét kérdésed van akkor lehet hogy tudok segíteni.
Ja, értem. :-)
Akkor sok sikert.
Innen is mazsolázhatsz feladatokat:
Ebben lejjebb vannak a harmadikos feladatok:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb-..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!