Ha tudom, hogy abbahagyom az egyetemet év végén, akkor menjek még be órákra?
Én is azt kérdem, mit jelent az, hogy eltanácsoltak? Én azt hittem, hogy konkrétan megszüntették a hallgatói jogviszonyod. Akkor most nem?
Írd le kicsit konkrétabban, hogy tudjunk segíteni.
Egyébként ha nem érdekel az egész, fölösleges bejárni. Viszont akkor csinálj helyette valami mást (munka?).
Az a baj, hogy mindenben igaza volt...Mondta, hogy lehet, hogy az anyagot jól megtanulom, jók a jegyeim, de gyakorlatban nem vagyok alkalmas.
Én gondolkodtam rengeteget...és szerintem abbahagyom, mert így nincs értelme. Az a kérdésem, hogy megtehetem azt, hogy nem nagyon járok már be ebben a hátralévő 2 hónapban órákra? Év végén úgy is kilépek. Csak azért nem most, hogy maradjon addig pl. a diákigazolványom... Ez így gáz? Vagy, ha nem megyek órákra, és vizsgákra, akkor előbb kirúgnak pl. mint év vége?
"Vagy, ha nem megyek órákra, és vizsgákra, akkor előbb kirúgnak pl. mint év vége?"
Tudtommal év közben nem lehet senkit kirúgni, de amúgy nem mindegy? Ha úgysem akarsz oda járni, akkor tök mindegy, mikor rúgnak ki, a diákigazolvány matricát nem fogják visszakövetelni, meg a hallgatói jogviszony igazolást sem.
Viszont jobban teszed, ha a félév végeztével kiiratkozol, ugyanis az sem biztos, hogy akkor automatikusan kirúgnak. (Nálunk félévente átlagosan 15 kredit alatt kell telesíteni ehhez, szóval nálunk nem rúgnának ki akkor sem, ha 1 félévet egy az egyben nem teljesítenék.)
Ha pedig nem rúgnak ki, akkor a következő féléved is aktív lesz, ami tovább csökkenti az államilag támogatott féléveid számát (összesen 12 van). Ez fontos lehet, ha esetleg új helyen akarsz majd tanulni.
Idézet a tvsz-ből: "Ha a [...] Karon államilag támogatott képzésben tanulmányokat folytató hallgatóról a tanév végén a Tanulmányi Osztály megállapítja, hogy az utolsó két olyan félévben, amelyben hallgatói jogviszonya nem szünetelt, [...] nem szerezte meg legalább az ajánlott tantervben előírt kreditmennyiség ötven százalékát, tanulmányait a következő tanévben csak költségtérítéses képzésben folytathatja."
(Ez azt bizonyítja, hogy még csak meg sem szüntetnék a jogviszonyom most az év végén, szóval külön ki is kell iratkoznom...)
Valaki volt már hasonló helyzetben?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!