Ha majd 3 után abbahagyom az egyetemet (4. ben végeznék), akkor mehetek ingyenes OKJ-s képzésre? 3. bukott vizsgatárggyal fizetősön kell folytatni, vagy elölről az egészet szintén pénzért (államilag támogatotton vagyok jelenleg)?
én úgy tudom, hogy nincs minden elveszve.lehet kérvényt beadni a dékánnak újabb tantárgyfelvételre, de lehet, hogy van még más lehetőség is ...nem tudom pontosan, kérdezz rá a to-n!
okj-nál ugyan úgy felvételizned kell, hiába tanulnál ugyan abban a suliban. amelyik tantárgyad sikerült azt betudod számítani(kreditátvételi kérvény)ha felvesznek államilag támogatottra akkor szerencséd van, de figyelembe veszik, hogy hány évet jártál államilag finanszírozottra(ha jól tudom max 10 félév)ha túl léped a maximumot fizetned kell
remélem érthető volt valamennyire amit írtam...
Nappali rendszerű iskolai oktatásban abban az évben kezdheti utoljára a tanuló a tanévet, amelyben betölti a 22. életévét (általános iskolai oktatás esetén a 16. életévét). Ha azonban az általános iskola első évfolyamát a hetedik életévében kezdte meg, vagy ha olyan szakképzésben vesz részt, amelyben a szakképzési évfolyamok száma meghaladja a kettőt, akkor abban az évben kezdhet utoljára tanévet, amelyikben a 23. életévét betölti. A sajátos nevelési igényű tanuló esetén, valamint a súlyos beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanuló esetén, továbbá, ha a tanulmányi követelményeket azért nem tudták teljesíteni, mert a tanuló tartós gyógykezelés alatt állt, a fentiekben meghatározott életkorhoz három évet hozzá kell számítani.
Ha a 2. kategória vagy, akkor még elkezdheted talán ingyenesen. A 12 lehetséges állami képzésből viszont levonnak akkor 6 félévet ugye.
De inkább próbálkozz előbb méltányossággal, hátha engedélyeznek még egy vizsgát, tárgyfelvételt, esetleg újrafelvételizhetsz, és elfogadtatod az eddigi tárgyaidat. Már eléggé a vége felé vagy, nem lenne jó lépés csak úgy eldobni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!