Milyen változások várhatók a magyar felsőoktatásban?
13:45 neked nem a 360 pontos rendszerben volt 270 pontod? Mert a 480 pontos rendszerben az azért egy elég gyenge eredmény, mondjuk olyan közepes.
Meg a dolog másik oldala az, hogy ha tudod, hogy 300 pont a minimum, akkor ilyen esetben csinálsz egy nyelvvizsgát vagy valami, és máris megvan :)
"sem megy nemhogy szakmunkásba de szakközépbe sem! "
Valószínűleg azért mert szakmunkásképzés kb 6-8 éve nincsen Magyarországon, így szakmunkásba nem is tudott jelentkezni.
Szakközépbe meg hiába megy, mert ott sem kap lényegében semmiylen szakmai képzést. Arról a nyamvadt heti 2 órás szakmai alapismeretekről inkább ne beszéljünk. Ugyanazt az érettségit teszi le a gimnbazista és a szakközepes.
Nincs jelenleg Mo.-n szakképzés.
Amúgy szakközépiskolás voltam.
Vitatkoznék, én szakközépbe jártam, és van is egy tök jó szakmám.
Igaz, csak elméletileg, mert nem tudok olyanról, hogy ne diplomást vettek volna fel azokra a helyekre, amit elvileg én is megpályázhattam volna. És igazuk van, mégis többet tanult az illető a diplomájáért.
Ezért aztán én is egyetemre mentem :)
"Vitatkoznék, én szakközépbe jártam, és van is egy tök jó szakmám."
Mert utána mentél OKJ-s képzésre, és sikeresen elvégezted.
De nem a szakközépiskola 4 éve alatt kaptál szakmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!