Ki lehet óraadó tanár egyetemen vagy főiskolán?
Egyetemi bölcsész végzettségem van, ami nem tanárképes szak, így tudom,hogy középiskolában nem taníthatok.
De felsőoktatási intézményekbe, okj végzettséget adó sulikba jelentkezhetek óraadó tanárnak?
jópár ismerősöm tanít phd nélkül
csak a ti véleményeteket szerettem volna, hogy van-e valami szabály vagy elég az ismerettség?
a ba csak főiskola
nekem osztatlan képzében van egyetemi végzettségem
értem most már
a ba főiskola,ez nem teljesen igaz így,de értem,mit akarsz vele
tanári ma,ha mindenképp akarsz tanítani
de oda kell egy csomó pedagógiai tárgy amit a ba-n lehet megszerezni, anélkül nem lehet felvételizni sem
azt hittem az a középiskolai tanároknak kell
egy csomó óraadó tanáromnak volt csak egyetemi végzettsége
Egyetemi diplomával lehet egyetemen tanítani. Sőt, van olyan egyetemi fokozat, hogy tanársegéd, ez többnyire a PhD-t nem szerzett emberek fokozata, illetve a friss PhD-val rendelkezőké. A tanársegédek taníthatnak is természetesen.
De én nem kecsegtetnélek sok jóval, mivel a külső óraadókra a magyar egyetemek nem költenek, hacsak nem valami nagyon nagy tudós az illető a szekterületén. Ezt meg PhD nélkül úgyse fogja senki elhinni rólad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!