Vélemények International Business School-ról (IBS)?
Hát a ponthatár alapján analfabéták járnak oda. Elhelyezkedési lehetőségek jók, mivel akinek van pénze oda járni, annak valószínűleg kapcsolatai is vannak.
Intelligens ember még a kerület közelébe sem megy.
18:44
ezt miért mondod? mármint, hogy intelligens ember a közelébe sem megy?
Pont azért, amiért az előbb is leírtam.
Nézd meg a ponthatárokat. Nem tudom ki akarna ilyen alacsony pontszámú emberekkel tanulni.. egy szakiskolában intelligensebb emberek vannak..
Attól még, hogy külföldi diplomát ad nem egy nagy szám. Az oxford brookes egy nevenincs egyetem, ez nem az az oxfordi suli amit sokan hisznek.. csak a neve hasonló. valójában a listán eléggé hátul van.. utána néztem ennek még régebben.
Elhiheted, sokkal magasabb színvonalon tanulhatsz egy normális magyar egyetemen/főiksolán mint egy ilyen pénzes helyen. Ide 99%ban a gazdagok csemetéi járnak, mert villogni akarnak a közgáz diplomával, de nincs meg a pontjuk hozzá, hogy bárhova máshova felvegyék őket, a maradék egy százalék meg biztos okos csak nagyon rosszul döntött..
Szia!
Én az IBS-be járok, jelenleg 3. éves vagyok vagyis a szakmai gyakorlati évemet töltöm. Ez úgy gondolom az IBS egyik legnagyobb előnye, hogy nem csak az órákon adnak át gyakorlati tudást, hanem a harmadik évben egy teljes évet dolgoznom is kell, és ezalatt valóban kipróbálhatom azt, amit az iskolában megtanultam, és egy év alatt tényleges szakmai tapasztalatot szerezhetek. A másik nagy előnyének látom azt, hogy rengeteg országból érkeznek diákok, így olyan nemzetközi kapcsolatrendszerre tettem szert, amit mindenképpen hasznosíthatok majd a jövőben bárhol fogok dolgozni.
Az ára valóban magasnak tűnik, de most már máshol is ennyibe kerül egy angol nyelvű program, lásd például a Corvinust, ahol fillérre pontosan ugyanannyiba kerül az oktatás, mint az IBS-en: (690 ezer Ft félévente). Viszont azért az egyáltalán nem mindegy, hogy utána lesz-e állásom vagy nem, és lesz-e esélyem jól keresni vagy nem. Én ugyan más felsőoktatási intézménybe nem jártam, tehát összehasonlítani nem tudom, de azt tudom, hogy itt érdekes és jó dolgokat tanulok (ráadásul angolul), és olyan lehetőségeket kínál az IBS karrier központja, hogy biztosan tudom, hogy lesz munkám végzés után. Szerintem ne hallgass az előítéletekre és az olyan emberekre akik hozzáértés nélkül válaszolnak.
Üdv!
Nem baj, ha megcáfolom ezt a pontszámos dolgot? A 2013-ban készült felsőoktatási rangsor alapján (Heti válasz, HVG) a felvettek pontátlaga pénzügy számvitel szakon a következő:
1. BCE GTK: 455,85
2. IBS: 363
3. SZTE GTK: 356,10
4. PTE KTK: 354,85
5. BGF PSZK BP: 354,22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!