Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek mikor törlik el...

Szerintetek mikor törlik el végre a pluszpontokat a felsőoktatási felvételinél?

Figyelt kérdés

Szerintetek mikor fogják végre eltörölni a pluszpontokat a felsőoktatási felvételinél?

Semmi értelme az egésznek. Olyan dolgokra adnak pontot, aminek semmi köze nincsen az egyetemi felvételihez.

Rengeteg oda nem való idióta kerül be a felőoktatásba csak azért mert diszgráfiás meg diszlexiás magyarul nem tud írni-olvasni (legalábbis papíron) vagy épp számolni ezért fel van mentve. Rengeteg pluszpont jár azért mert valakinek az anyja-apja csak 8 általánost végzett. Ettől miért különb az a gyerek akinek az apja esetleg egy szakiskoláig eljutott? Vagy épp leérettségizett?

Az egyetemre tudás kell, és ezek a plusz pontok mögött NINCS semmilyen tudás, sőt épp ellenkezőleg: képességek hiánya van! Aki nem tud számolni-írni olvasni az pluszpontokkal bekerülhet egy mérnöki képzésre! Ez nem abszurd?!

A nyelvvizsgáért is miért jár pont? Miért kell előnyben részesíteni egy nyelvvizsgás embert egy nem nyelvvizsgázottnál? Mondhatnánk azért mert ő azért tett is valamit. Igaza is van, ellenben neki az előnye majd abból származik hogy a diplomájához már megvan a nyelvvizsgája és nem kell küzdenie vele. Akinek meg nincs annak a felsőoktatásban kell még pluszban letennie.

Rengeteg olyan ember kerül be a felsőoktatásba akinek semmi keresnivalója ott. Csak mert rengeteg pluszpontot sikerlt összekaparnia...

2011. febr. 18. 15:42
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a nyelvvizsgáért nem baj ha jár a plusz, mert az tényleg a tudással van kapcsolatban. De az ilyen hülyeségeket, mint hátrányos helyzetű a gyerek, és azért plusz pont, az hülyeség. Most komolyan, attól még hogy valakinek az anyjának csak 8 általánosa van, azért mi alapon jár a plusz? A gyereknek attól még minden lehetősége megvan tanulni, mint bárki másnak.. Meg ha valaki pl. terhes. Hát komolyan aki tovább akar tanulni, ne legyen terhes, ha meg már az lett, szüljön aztán utána tanuljon tovább... pff.
2011. febr. 18. 15:48
 2/30 anonim ***** válasza:
100%
A nyelvvizsga pluszpont maradhat, de a többit eltörölhetnék, ami a hátrányos helyzetért jár.
2011. febr. 18. 17:21
 3/30 anonim ***** válasza:

Ennyi erővel miért kap egy olimipiai dobogós is pluszpontot... Tényleg röhej a pluszpontok többsége, de aki hülye, ígyis-úgyis kibukik, akinek van esze, az meg az ilyenek mellett is bőven bejut. Nem egy volt gimis oszttársam kapot minden szirszarra kb. pluszpontot, hogy szült, másik meg kitalálta, hogy dislexiás... Vicc. Egy vigasztal, ők első körben nem is kerültek be sehová. Aki meg minimum ponthatárral kerül csak be fizetősre, meg is érdemli, hogy perkáljon.

Nyugtasson meg téged az, hogy lehet anyu-apou pénzén meg a sok szarra pontot kapva bejut, mert máshoz ostoba és alig van pontja különben, de nyugi. A diplomához tanulni is kell.

2011. febr. 18. 17:24
 4/30 anonim ***** válasza:
27%

En a felsofokuert meghagynam a pluszpontokat, a kozepfokuert meg nem adnek egyaltalan. Ugy velem, hogy nem tul nagy teljesitmeny letenni egy kozepfokut annak, aki minimum hat (de altalaban tobb) evig tanult egy nyelvet, legalabbis nem akkora, hogy ezert meg pluszpontok is jarjanak a felvetelinel.

A tanulmanyi versenyeken elnyert helyezesekert termeszetesen jar pluszpont.

A tobbi pluszpont szerintem is felesleges, raadasul egy csomo egyetemnek ugy sincs meg az a koltsegvetesi kerete, hogy a diszlexias es egyeb fogyatekkal elo diakoknak biztositani tudja a megfelelo tanulasi segedeszkozoket (hangoskonyv stb.)

Ezen kivul en ujra bevezetnem az irasbeli es szobeli felveteliket minden egyes szakra, mar csak azert, mert ezzel is valamennyire szurheto, hogy ki az aki valoban arra a szakra valo, akit tenyleg erdekel az ott szerezheto tudas, es nem csak "egy diplomat" szeretne.

2011. febr. 18. 17:40
 5/30 anonim ***** válasza:
38%

Nem tudom mit kell állandóan ezeken a pluszpontokon rágódni. Ha azt az energiát, amit utálkozásra fordítasz, inkább a tanulásra koncentrálnád, simán bejutnál, ahova akarnál, és nem foglalná el előled a helyet egy diszlexiás vagy épp egy gyesen lévő anyuka.

Azért elég kevesen vannak, akik ilyen pluszpontok segítségével jutnak be. Szóval tök felesleges ennyit háborogni rajta.

2011. febr. 18. 17:47
 6/30 anonim ***** válasza:

Én nyelvvizsgákért és a versenyeredményekért hagynám meg a pluszpontot.Úgy gondolom,hogy hapl. ha valaki egy OKTV típusú versenyen bejut az első harmincba,az megérdemli azt a plusszot:)Abba nem kis munka van...

És utolsónak:nem tudom,hogy te már nyelvvizsgáztál-e,de sztem a középdokért is meg kell szenvedni (legalábbis németből).Bár mondjuk ez adottságfüggő is.Én azért is meghagynám:)

2011. febr. 18. 17:50
 7/30 A kérdező kommentje:

"Ha azt az energiát, amit utálkozásra fordítasz, inkább a tanulásra koncentrálnád, simán bejutnál, ahova akarnál, és nem foglalná el előled a helyet egy diszlexiás vagy épp egy gyesen lévő anyuka. "

Az a helyzet, hogy én már a szakdolgozatomat megírva "tűkön ülve" várom a diplomámat.

Előlem nem veszi el senki a helyet, szimplán az itt feltett kérdések, illetve az egyetemen szerzett megfelelősségi tapasztalatok alapján tettem fel a kérdésem.

2011. febr. 18. 17:55
 8/30 A kérdező kommentje:

"de sztem a középdokért is meg kell szenvedni (legalábbis németből)."

Valóban meg kell szenvedni, de aki az egyeteme alatt teszi le a diplomájához, az is megszenved vele.

Tehát szerintem középfokért pluszpontot felesleges adni, neki abban nyilvánul majd meg az elsőbbsége, hogy egyetem alatt ezzel már nem kell vesződnie. Szerintem.

2011. febr. 18. 17:57
 9/30 anonim ***** válasza:
82%

Nyelvvizsgáért és olimpiai teljesítményért, meg fogyatékosságért (végtaghiány, tolószékkel közlekedés, látás- és hallásérülés) meghagynám a pluszpontot. Minden másért nem adnék.

Aki nem tud írni, olvasni, számolni normálisan, annak nincs keresnivalója se főiskolán, se egyetemen. Sajnos nagyon sokan kiváltatták maguknak a diszes papírt, akik egyébként csak lusta disznók, és az ilyen papírokkal bejutottak a felsőoktatásba.

2011. febr. 18. 17:58
 10/30 anonim ***** válasza:
76%

De ha meg már a diplomádat várod, minek rágódsz rajta? Mi ezen 12.-ben szenvedtünk, mikor féltettük a seggünket, hogy majd a diszlexiások "kitúrnak" az egyetemről.

De azért valljuk be, ez nem túl gyakori.

A középfokúért én maximum azért nem adnék pontot, mert néha nem a gyerek tudását tükrözi, hanem a család anyagi helyzetét. Én szerencsés voltam, mert anyuék ki tudták fizetni a különóráimat. Viszont vkinek nem tudják...

De nem véletlen próbálják szorgalmazni az emelt szintűket. Mindenhova legyen kötelező legalább egy emelt, és akkor majd az szűri az embereket.

2011. febr. 18. 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!