Miből kell emelt szintű érettségit tennem, ha műszaki egyetemen szeretnék továbbtanulni?
Gondolom fizikából, de például matekból kéne?
Most kéne fakultációt választanom, max 2 tárgyból. Fizikára biztos megyek, de nem tudom, hogy a második spanyol, vagy matek legyen?
Köszönöm a gyors válaszokat!
Azért gondoltam a spanyol faktra, mert úgy gondoltam, hogy mindenhol jól jön, ha jól tudok egy idegen nyelvet, de szerintem akkor a matekot választom.
Matek legyen! Ugyan én nem emeltszintűztem matekból, de faktos voltam. Az egyetemen viszont az első év kb. arról szólt, amit a fakton megtanultunk, persze kellett még hozzá tanulni, de nem haltam bele, nagyon jó alapom volt. Így a fizika mellé mindenképp ezt tudom ajánlani!
Na meg gyakorolj rajzolni, mert lesz alkalmassági vizsga belőle! :)
19:03
Te építészmérnök vagy/leszel?:)
Nem, csak páran mentek az évfolyamból az építészmérnökire, onnan tudom ezt az alkalmasságit :)
Amúgy a vegyészmérnökin tanulok, meg vannak villamosmérnök ismerőseim is, és pl. a BME-n (gondolom oda akarsz jönni) az első féléves matek ugyanaz az összes szakon, legfeljebb kisebb eltérések vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!