Milyen az egyházi iskola?
jövő évben egyházi lesz a sulink.Milyen az?Hittan minden nap?Egyenruha?Vasárnap templom?Imádkozás?
Mibe keveredek??!!
"Te jó isten, melyik agyfaxt kapott szülő íratja ilyen suliba a gyerekét?"
Amelyiknek Isten nem kisbetűs...Olyan is van a világon, hogy hívő és attól, hogy te nem vagy az, más még lehet....
az isten csupán egy mindenható lénynek a közneve, nem kell nagy kezdőbetűvel írni. A Bibliában a zsidók istenének a neve Jahve, aminek a jelentése "isten", ezért írjuk nagy kezdőbetűvel AZT A BIZONYOS istent.
A kérdésre válaszolva pedig menekülj, mielőtt agymosnak.. meglepően hatásos tud lenni az a napi egy ima...
A pogány szó annyit tesz, mint falusi ember.
Én sem vagyok hívő, mégis meg vagyok keresztelve.
Ugyan ez lesz a szolnoki tiszapartival ahova menni szeretnék. Én azt tudom hogy: Átvette a váci püspökség, és ezt közölték felvételi után, lesz hittan áhitat... évnyitó a Római Katolikus Nagytemplomban. Még nem biztos hogy felvettek 29. vagyok.
Erről a suliról beszélsz?
Gondolom valamelyik mezőcsáti gimnáziumra gondolt a kérdező. Ott történtek mostanában ilyen változtatások.
Amúgy én is ilyen suliba járok és szerintem jó.
Leírom milyen egy átlagos nap.
Minden hétfőn az első óra a templomban van, ott elmondják az aktuális híreket és utána énektanulás, ima és rövid istentisztelet vagy ha rendhagyó az alkalom, akkor énekkar vagy esetleg vendégek jönnek.
Az első órát imával kezdjük, valamint az aznapi ige felolvasásával. Az utolsó órát imával fejezzük be.
Hetente kétszer van hittan. Én ezeket nem nevezném hátránynak, de vannak sajnos azok is.
Olyan 5-6 szombatot fel kell áldoznunk a szabadidőnkből, de ezek többnyire csendes napok vagy tanítás nélküli munkanapok. De cserébe megkapjuk az egész nagyhetet a tavaszi szünetbe, viszont az érettségi szünet, ami most volt, rövidebb. Csak hétfő és kell, valamint szerdán és csütörtökön délután van a tanítás, fordított órarenddel.
Én úgy gondolom ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!