Érdemes a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karra menni?
Én fél évig jártam oda. Most hagytam ott januárban.
Őszinte leszek. A matek-geometria-info tárgyakat nagyon komolyan veszik, énis ezzel szívtam meg, és ugy megbuktam mint a huzat. Első év végére a 120 felvett emberből kb. 20-25en maradnak JÓ esetben. A többi meg vagy passzív félév vagy otthagyja a francba... Ha nem tanultál emelt szintem matekot, vagy középszinten nem voltál 5ös, akkor semmiképp se menj, mert csak elcseszel egy évet az életedből feleslegesen, mint én.
Ha viszont vágod a matekot, és van fogalmad a programozáshoz, akkor bátran ajánlom. A társaság nagyon jó, pici, barátságos koli, diákhagyományok meg minden. Ez a része télleg frankó, és ha sikerül végigcsinálnod, akkor brutálisan sok pénzt kereshetsz vele.
De ugy NE menj oda úgy, h "majd ott ugyis megtanulom a matekot, nem lehet olyan nehéz"
NEM lehet megtanulni, esélytelen ha nincs elég alapod középsuliból....
ha van még kérdésed írj, válaszolok szivesen:)
Köszi az infokat! De azért nem olyan szintű a matek mint egy gépészmérnöknél ugye? vagy nehezebb? Mert a tanárom azt mondta, hogy képes vagyok rá csak le kell ülnöm :)
És milyen az épülete, mert valahol azt olvastam / nem erről a szakról / , hogy máshol lerobbant.
A lerobbant épület amire gondolsz talán a "B" épület lehet ahol az igazgatásszervezők vannak. Ott én sose jártam, nemtudom mennyire lerobbant, de ott max 2-3.ban lenne néhány órád. A főépületben nemrég ujjították fel a nagyelóadót, elsőben ott lesz a legtöbb órád. A koliban meg vannak nagyon frankó szobák 12 000ft körül, meg lerobbantabbak 8-9 körül... De nemgázos az se. Ja és a koli kb. 10-15 perce van gyalog a sulitól.
Viszont matek-geometria pokolian nehéz, szerintem van olyan nehéz mint gépészmérnökin. Aztán 2. félévben, ha eljutsz odáig akkor még befigyel a fizika is.
Én inkább humán beállítottságú vagyok, nekem nagyon nem ment pedig még különtanárhoz is jártam.
Am. van egy találó mondás ami jellemzi a geót:
"Kelj fel Geós, felkelt már a nap is, szoptunk tegnap szopni fogunk ma is.":D:D
Akárhogy is döntesz, sok sikert neked;)
Az első válaszoló az évfolyamtársam volt, csak én nem hagytam még ott (bár nem tudom, hogy ki ő). Nekem meglett minden tantárgyam, sőt, az első félév szerintem nem volt nehéz. A második félév gyilkos, teljesen depresszióba vagyok zuhanva. Van 6 reál tantárgy (matek II., geometria II., fizika, geodézia I., informatika II., mechanika I.), ebből informatikából és geometriából minden héten ZH. Holnap lesz geometria nekem...
Visszatérve, engem úgy rugdaltak át általánosban matekból 2-esekkel, középiskolában se voltam különb, de 12. második félévétől ráhajtottam picit. Nekem ment, megajánlott 4-est kaptam matematikából, és geometriából 4-esre levizsgáztam. Informatika megajánlott 4-es, és a többi. De mindezek ellenére, nekem már most fas.zom kivan a második félévvel, mert egyszerűen ku.rva nehéz, és biztos vagyok benne, hogy ebben a félévben nem lesz meg minden tárgyam. Igazából azon is elgondolkoztam, hogy hagyom az egyetemet a pi.csába, de már beiratkoztam második félévre, és ha már úgyis elbasztam ezzel egy államilag támogatott félévet és mivel fogok kapni havonta olyan 30-40 ezert forint ösztöndíjat, ezért még próbálkozok.
Az első félévben mindenesetre én is felemésztettem tömören jópár négyzetrácsos füzetet. Lényegében gyakorolni kell. Több gyakorlás, kevesebb elmélet a lényege.
De én amúgy úgy hallottam, hogy nem szabad feladni. Meg fogod szenvedni, de ha nem adod fel menni fog. Erősnek kell lenni... és ha nyme-nek nincs is nagy híre, de ezen a karon a földmérő és földrendező mérnöki szak iszonyatosan nehéz.
Mindemellett a matematika tanár (Csabina) iszonyatosan jó fej, és nem célja, hogy megbuktassa az embereket. A geometria tanár (Baboss) is jó fej, 70-80 éves korához képest eléggé vicces kedvű, de neki azt hiszem mindig meghatározzák, hogy hány embert engedhet tovább. De ha látja benned a lehetőséged, akkor veled szemben kegyelmes lesz. Mind nálam vizsgán, egy minimum kérdés nem lett teljesen jó, de kipipálta. Nem is értettem miért, és leesett az állam, hogy kaptam 80 pontot a 100-ból. Meg egy számot elírtam, de arra is adott valamennyi pontot, mert a megoldás elve jó lett volna. Ez kicsit zavart engem, mert úgy éreztem, hogy ezt nem érdemlem meg, de azért örülök neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!