Mit szóltok hogy idén még kevesebb állami hely lesz a felsőoktatásban? Cikk lent
én elég elkeserítőnek tartom, mert idén végre viszonylag sok pontom lenne dehát sztem ezek után drasztikusan fog nőni a ponthatár...
Egyetértek vele. Nincs szükség annyi jogászra, bölcsészre meg ki tudja milyen végzettségű emberre, mint amennyit képeznek. A legjobbakat kell felvenni, nem mindenkit...
Mert gyakorlatilag az utóbbi időben már nagyon hülyének kellett lenni ahhoz, hogy vki sehova se kerüljön be...
Az a -2500 helye nem olyan vészes, rengeteg szakra és intézményre eloszlik, ha ilyen 15-20ezres nagyságrendű csökkenés lett volna, akkor az már tényleg jelentene valamit.
Ha érettségizel, akkor készülj rá rendesen, ennyi.
Annak a ponthatárnak, ami egy-két topszak kivételével most a béka hátsója alatt van, igazán nem fog ártani egy drasztikus emelkedés.
Készülj rendesen, érettségizz jól, tegyél nyelvvizsgát és hajrá!
nem egy nagy csökkentés, de legalább valami - elég röhej, hogy a érettségizők majdnem fele megy rögtön tovább felsőoktatásra.
Az mondjuk érdekes, hogy a term. tud. szakok keretszámait növelik, hiszen eddig is épp ezért volt olyan röhejesen alacsony ezekre a ponthatár, mert a kutya se akart odamenni.
Egyet értek én is vele. Komolyabb szakokra is röhögve be lehetett kerülni 250 ponttal, ami édeskevés. Továbbá valóban az olyan szakos hallgatóknak a képzésére egyáltalán nincs szükség, akik miután végeztek elmennek mekibe dolgozni, mert nincs munkalehetőség.
Ugyanakkor az is tény, hogy az ország szempontjából kiemelkedő jelentőségű, hogy széles spektrumban képezzünk szakembereket, mivel ez kulcsfontosságú függetlenségünk megőrzése szempontjából.
Egyébként én is úgy merészeltem csak felsőoktatásba jelentkezni, hogy volt 284 alappontom (köszönhetően a kellemetlen informatika vizsgának); majd az érettségit követően megcsináltam két középfokú nyelvvizsgát illetve egy kétéves szakképzést. Így már nyugodtan járhattam az egyetemre, hogy volt némi fogalmam arról, hogy mit fogok tanulni. Ráadásul a többiekkel szemben hasznos előnyt is jelentett, könnyebben mentek a szakmai tárgyak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!