Más felsőfokú iskolában is van olyan, h a gólyák egy részét nem tudják elvinni hely hiányában a gólyatáborra?
Igen, a helyek korlátoltak.
PL: ELT-BTK, több mint 1500 embert vettek fel, de csak 600 embernek van hely, nem tudok olyan szállásról, táborról, ami ennyi embert be tudna fogadni.
Ez nyilván a kartól függ, hogy mekkora helyre mennek, ahol sok szak és sok embert vesznek fel, ott igyekeznek nagyobbat bérelni -plusz az előző éves tapasztalatok, ma már minden karnak meg van a saját, bejáratott helye.
Sajnos ez van...
Az hülyeség, hogy nagyobb előnnyel nyitnak. Pláne nem sokkal nagyobbal.
Én elmentem, de semmi előnyöm nem származott belőle. Egyetlen csoporttársamra sem emlékszem, hogy ott lett volna.
Egy buli volt, ennyi.
Van ilyen, hogy létszám korlát. Ennyi. Fel kell emelni a telefont és megkérdezni az illetékes HÖK-öt, amelyik szervezi, hogy van-e még hely. Ha van, akkor telón is tudsz jelentkezni, ha pl későn érne oda a posta.
Nekünk még tök jó volt anno a gólyatábor mert szakonként volt rendezve és csak a csoporttársaimmal voltam meg pár felsőbb évessel és ami csapatok, barátságok ott kialakultak, azok végig megmaradtak.
Most már kari szinten vannak, szóval próbálják kicsit összefogni az 1 szakból valókat, de az már nem olyan,mint nekünk volt.
Igen, így van, a helyek korlátozottak. Általában érkezési sorrendben töltik fel a helyeket.
De ne aggódj, nem indulsz hátránnyal. Ne úgy képzeld el, hogy összeterelik az embereket, szortírozzák őket szakonként és ők együtt vannak a tábor ideje alatt. A jobb gólyatáborokban a szakokat keverik-kutyulják, ha nagy létszámú a szakod, akkor lehet, hogy szerencséd lesz és lesz a csapatodban pár csoporttársad. Épp ez a lényeg, hogy minél több embert ismerj meg.
Anno nem voltam gólyatáborban, mert dolgoztam, mégsem kerültem hátrányba. Mondok egy nagyon érdekes dolgot: tudod kikkel barátkoztam inkább? Akik voltak táborban :D. Igen-igen jó kapcsolat alakult ki közöttünk, én nem érzem, hogy hátrányban kezdtem volna az egyetemet azzal, hogy kimaradt az életemből a gólyatábor.
Első napokban légy közvetlen, 2-3 ember beszélget, nyugodtan állj oda te is, nagy a valószínűsége annak, hogy ők is csak ismerkednek még. A témából úgy is megtudod, hogy ismerik-e egymást, vagy sem. Ha nem ismerik, általában a középiskoláról van szó, ki hova járt, vagy az egyetem világáról, ismerős ismerőse által elmondott rémtörténetek, stb. Ha hozzá tudsz szólni, hozzászólsz a témához. Én így tettem, és lám, második nap az egyik gyerek amikor meglátott az előadóban, odajött hozzám és leült mellém. Majd a többi emberke is, akivel beszélgettünk egy csoportban, odajöttek mellénk.
Nyugi első napokban a szakod 80%-a nem fogja ismerni a másikat, a maradék 20%-a pedig csak látásból emlékszik. Ha emlékszik :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!