Hogy lehet fellebbezni a központi felvételi miatt?
Történt ugyanis, hogy a gyerekem magyar dolgozatát alig pontozták le. Rögtön az első feladatnál járna neki 1 pont, 0-át írtak. Az utolsó feladatnál (fogalmazás) ő a jövőről írt, totál 0 pont! Pedig legalább 8 mondatot írt, és nem hülyeséget.
Mateknál is volt olyan feladat, amire azért nem kapott pontot, mert a feladat első része nem volt jó, így hogy tudta kiszámolni a második részét... 0 pont. Kicsit szerintem elkapkodták. Voltunk pénteken megnézni, jeleztem is a hibát. Erre a válasz az volt, hogy bocsánat, nincs bent magyaros tanár. Totál ideg lettem. Ha gondolom, töltsem ki a lapot. Gondoltam menjenek a fenébe, nem töltöttem ki. Viszont hétvégén átgondoltam. A francba, 1-2 pont plussz is pont. Ma kell leadni a lapot. Kitölthetem még? És ha igen, akkor egy sima papírra írjam az észrevételeimet, vagy van rá valahol nyomtatvány? Hunyadi Gimnázium XVIII. kerület egyébként.
Én is felvételiztem.
Már tudom, hogy későn írom de a teendő ez lett volna:
Minden iskolában meg volt adva 3 nap arra, hogy lehessen szólni, hogy nem jól javították ki a feladatlapot!
Ugyan azt nem tudom, hogy önök lemásoltatták-e a feladatokat, de ha igen, akkor vissza kellett volna menni az iskolába és megnézték volna. A másik lehetőség az lett volna, hogy meg lehetett nézni és át is lehetett nézni, szólni kellett volna.
És azt is elmondták és le is volt írva a tájékoztatóba, hogy 3 nap után reklamációt nem fogadnak el!
Én gondoltam, hogy tájékoztatom önt erről, ha nem tudta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!