Melyik kart ajánlanátok? Nem tudok dönteni!
Nemsokára le kell adni a felsőoktatási jelentkezést, és eddig nem találtam olyan kart, ami megfelelne teljes mértékben (és még fel is vennének). Nyelvekből jó vagyok (5ös), többi érettségi tárgyból 4-es, és ez év végén is valószínűleg így lesz. Magyarból emelt szintű érettségit teszek, és van egy német felsőfokú nyelvvizsgám. A pontjaim 410-420 között lesznek. Eredetileg jogra, vagy nemzetközi tanulmányokra akartam jelentkezni, de van egy lovam, akivel folyamatosan foglalkoznom kell. Versenyzünk, és ezt nem akarom abbahagyni. Sőt, azt remélem, hogy egy lazább órarenddel több időm is lesz rá. Végiglapozgattam a kék könyvet, de nem találtam olyat, amiről még tudom is hogy mi, és még érdekel is. Van valami ötletetek ez alapján? Előre is köszönöm!
17/L
Én a jogot ajánlanám Neked mindenképpen. Én is oda járok és az a tapasztalatom, hogy ha rendszeresen óráról órára készülsz (mondjuk napi 1-3 óra), plusz bejársz az órákra akkor simán lesz szabadidőd, ugyanis az órákat elég rugalmasan oszthatod be. Továbbá, ha így teszel, vagyis rendszeresen készülsz, akkor a vizsgaidőszakod is stresszmentes és rövid lesz, vagyis decembertől februárig azt csinálsz amit akarsz.
Továbbá JÓ jogászként nem lesznek gondjaid az elhelyezkedéssel. Még a jogász szakról annyit, hogy nagyon sokat ad, mindenhol szükséged van jogi ismeretekre és elsajátíthatod a "jogász gondolkodást", logikát, kifejezőképességet, amelyek szintén fontosak az élet bármely területén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!