Már jelentkeztem érettségire, de ha most kiiratkozok OKJ képzésről, akkor még mindig ingyenes marad a vizsga?
Tavaly érettségiztem, nem vettek fel a kiszemelt egyetemre. OKJ-képzésre járok, de kiszeretnék iratkozni : mert nem érdekel a szakirány, mert a családi pótlék, TB és ingyenes érettségi miatt jelentkeztem. Beiratkoztam a javító érettségire is, ahova vinnem kellett a jelenlegi szakközépiskolám iskolalátogatásiját. Ha most kiiratkozok, akkor fogják később ellenőrizni, hogy tényleg oda járok vagy megúszom és ingyenes marad?
+1 kérdés :)
Ha kiiratkozok, elveszik a diákigazolványom? Mit tesznek olyankor, ha esetleg azt mondanám, hogy elhagytam?
előre is köszönöm a válaszokat!
miért akarsz kiiratkozni? úgy értem, az is elég, ha nem jársz be, év végénél előbb nem fognak kirúgni. ezekben az okj-s sulikban csak év végén szoktak kirúgni sok embert, mert különben nem kapnak annyi pénzt...
szerintem azzal jársz a legjobban, ha most kérsz egy iskolalátogatásit, és innentől kezdve meg nem jársz be. a diákod megmarad, a tanulói státuszod is és az érettségi is ingyen lesz.
#2 : Nem kerül pénzbe, ha valamilyen szakközépiskolai hallgató az illető. Tudom, mert a héten jelentkeztem be és mondták. Nem is fizettem semmit, illetve ha utánnanézel valahol biztos te is megleled.
#3 : Vámügyintéző, 1 éves képzés. Eleve nem vonz, de ha elvégzem sem kapnék plusz pontot érte. Gépészmérnök szeretnék lenni és ez teljesen más irány.
Hasonló cipőben járunk:S:D Nekem februárig érvényes a jogviszonyom, azt mondták szal most nagy diemmába vagyok, mert 2 tárgyból is javítani akarok. Nekem a diákot nem kérték vissza, a tb-ről meg annyit, ha majd küldenek egy papírt akkor kell intézkedni ill. még utána 45 napig érvényes. :)
Szerintem majd felhívjuk az okt. hivatalt, bár valószínű, hogy azt mondják fizessünk. :S
Igen, én is újból érettségizek meg egyébként felsőfokúzok is:D
Az érettségit akkor szerintem holnap v. holnapután megkérdezem és beírom, ok?
A családit azt nem tudom, de elvileg nem. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!