BCE - Gazdaságelemzés vagy BGF - Gazdálkodási és menedzsment, esetleg Pénzügy számvitel?
Köszi a tippet, sajnos nem tudok elmenni a nyílt napra. :( Pedig biztosan csak jobban megjönne a kedvem a szakhoz :)
Egyébként te anno első helyen jelölted a gazdelemzést? Szereted a szakot? Szereted a tanagyagot? Mered ajánlani? Gondolom nem mindenkinek nyeri el a tetszését "szárazság". Nemtudom h. ez mennyire tartozik ebbe a témakörbe, de nagyon szeretek pókerezni, online is játszok elég nagy sikerekkel -ami kb. üzleti életben a befektetés és valószínűségszámítás, főleg stratégia (szeretek minden stratégiai játékot :D)- a tőzsdét is kipróbálnám szivesen! Ha ilyen irányban szeretnék pénzt keresni majd ha végzek, akkor ebben mennyire segít nekem a gazdaságelemzés alapszak? Esetleg jobban tetszenének nekem a pénzügy számvitel szakon tanultak? Általában azt hallom hogy pénzügy számvitellel jól el lehet helyezkedni a többi gazdasági szakhoz képest, főleg a BGF-es diplomával, mert sokkal a gyakorlatiasabb mint a többi. Gazdaságelemzés viszont nem csak hogy egy elismert Corvinuszos, hanem ráadásul egy elég erős és jó alapszak, amivel tudást is kapok(mert ugye Corvinuszon nem mindegyik ilyen) és nem csak egy nagyon jó diplomát. Melyik diplomával lehetnék sikeresebb szerinted/szerintetek? Köszönöm mégegyszer!
Hi!
Én is szeretem az RTS-eket (stratégiai játékokat).
Most lehet, hogy itt az előttem szólók most jól leoltanak, de én is adnék egy tippet: Gazd-men-re szerintem ne menj.
Mikor még én érettségiztem 3 éve, akkor is az előttem levők,
az én évfolyamomból is, és rá egy évre az utánam következőkből is rengetegen mentek ilyen szakra. Persze mondják, hogy hú de nehéz, nekem nem tűnt úgy, hogy éveket buknának.
Szóval szerintem, ha mindenképp gazdasági szakra akarsz, menni, akkor vagy pénzügyes szakra, én nem tom milyen a gazdaságelemző, de ha ilyen durva, ahogy írták, akkor lehet h kelleni fog a szakmád (mellesleg ahogy néztem nem vesznek fel sokat). Bár a 70-ből 30 elvégzi annyira azért nem nyomasztó (kb. 60 a 380-ból 5 év alatt 3 évfolyamból azért elszomorítóbb - infószak), mellesleg nem lesz akkora konkurencia (ezt se felejtsd el!)
Én szeretem ezt a szakot. Ezt a "szárazság" dolgot sosem értettem. Vannak olyan tárgyaink, ami alapvetően nem tartoznak bele a "száraz tárgyak" körében. Általában ezek azok a tárgyak, amit marha kevesen szeretnek, és igazából nem is nagyon kell bejárni rájuk. Szerintem.
Hogy merném e ajánlani? Én igen. Viszont nem mindenki van vele így, mivel más szakok sokkal egyszerűbbek, mint ez, és nincs annyi szívatás.
Tőzsde? Igen. A PSZ-t szokták ajánlani. Annyit azonban szeretnék hozzátenni, bár ezt lehet, hogy már régebben leírtam, hogy mesterképzés szempontjából a gazdelemző is jó Pénzügy Msc-re. SŐT! A Pénzügy MSc-n belül van egy ilyen szakirány, hogy "befektetés elemző" (asszem), és ahhoz nem ad kellő matematikai alapot a sima pénzügy és számvitel alapképzés. Ezért szokták mellé ajánlani az IMP képzést (Intenzív Módszertani Program).
Ha félsz a gazdaságelemzéstől vagy picit is tartasz tőle, akkor nyugodtan jelöld elsőnek a psz-t. De én azt is a Corvinuson ajánlom. Miért? Mert a BGF ügyintézése, egész légköre messze elmarad a Corvinusétól. Van ott volt osztálytársam, aki az oktatással ugyan meg van elégedve, de gondolkozik azon, hogy átjöjjön (újra érettségizzen), mivel a többi dologgal egyáltalán nincs megelégedve.
Nem tudom, hogy mi az akadálya annak, hogy PSZ-ra gyere a Corvinusra, így leírhatnád! :-) Nem hiszem el, hogy egy jó matekos ne tudna összehozni egy kellőképpen erős matek emeltet és angol/német közepet ahhoz, hogy ne kerüljön be.
Hogy melyikkel lehetnél sikeresebb? Az sztem nem itt fog eldőlni, hogy psz vagy gazdelemző lesz az alapképzéses diplomád.
Ja, és elsőnek jelöltem be igen. Ott volt a psz is, de aztán ez lett. Ha most kéne döntenem, nem tudom, hogy hogy döntenék. Mindkettő jó. Talán annyi, hogy psz-hez kell nemtudomhányhét kötelező(!) szakmai gyakorlat. Ami többek szerint előny. Szerintem meg nem. Mivel ha vki el akar menni dolgozni, az el tud menni bármelyik szakról, már ha talál állást. És legalább itt nem kötelező.
Nem kell azt hinni, hogy a szakmai gyakorlat az mindig mindenkinek jó. Van akinek nagyon bejön, és 3 hónap alatt többet tanul, mint egy év alatt az egyetemen. Valaki meg megtanul fénymásolni. Juppii!
Még egy dolog: van a BCE-n több szakkollégium. (mily meglepő) Van a Heller Farkas szakkoli ( [link] ami alapvetően pénzügyes szakkoli, de bárki csatlakozhat, már akit felvesznek. És ide akár gazdelemzőként is beléphetsz. Sőt. Szeretnek is minket, hogy azt kell mondjam. Mivel, aki itt megmarad normális eredményekkel, az már nem lehet annyira hülyegyerek.
Ha van kérdésed, vagy vmit nem válaszoltam meg, akkor várom szeretettel.
1. éves gazdelemző vagyok.
AK? (alkalmazott közgazdaságtan) Én arra azt mondanám, hogy majdnem ugyanaz, mint mi, csak gyengébben. Van egy csomó ugyanolyan tárgyunk, ugyanaz a kar. Van aki GEről már ment át AK-ra, de olyat még nem hallottam, hogy AK-ről GE-re. (ge= gazdaságelemzés)
Tehát ha a kettő között kell választani, én a GE-t választanám a helyedben. Igaz, AK-n is fel lehet venni a fent említett IMP képzést, de akkor is inkább GE. Sztem.
ELTE: Társadalomtudományi karon van az AK. Oké, hogy lényegében a közgazdaságtan társadalom tudomány, de én nem hiszem, hogy oda jelentkeznék, akkor inkább már BME.
Ők úgy reklámozzák magukat, hogy a Corvinusnál jobbak, mivel ennek a BCE-s képzésnek a hibáit ott korrigálták. Hát kötve hiszem. De erről egy ELTE-st kellene megkérdezni. Írj ki egy ilyen kérdést is.
Lehet átjelentkezni, akár intézményen belül is. Nálunk most próbálkozik egy csávó PSZ-re átmenni. DE! Előfordulhat, hogy csak költségtérítésesre veszik át.
Annyi, hogy mivel nagyon sok tárgyunk közös, ha meg nem is közös, de vmennyire lefedik egymást ( x % ban kell hasonlónak lennie asszem, de nem tudom hogy mennyi az x.. ), akkor nem kell újra azt a tárgyat "hallgatnod", hanem van kreditelismerési dolog, ami alapján átveszik a tárgyat.
Van olyan ismerősöm, aki 1. évet gazdálkodás és menedzsmenten csinálta, aztán mivel rájött, hogy az milyen """"jó"""" átjelentkezett PSZ-re, és most ott van. Államilag támogatotton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!