Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Stewardess szeretnék lenni,...

Stewardess szeretnék lenni, idegenforgalmiba kell mennem?

Figyelt kérdés

Főleg a pénz miatt választanám ezt a munkát és,hogy sokat utazhassak.De azt olvastam nem olyan könnyű munka,fárasztó és eleinte nem keresnék sokat,nem tudnák város nézni,keveset pihenhetnék,ezek nem valami fényes információk.Szerintetek megérné????És hol kezdjem el,menjek el egy idegenforgalmi suliba és aztán????Nem egy könnyű munka,de valaki leírná,hogy miért éri meg légi utaskísérőként dolgozni vagy miért nem??? És milyen suliba menjek??? Fontos lenne...

Előre is köszi:):):)

2011. jan. 8. 15:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
én is szeretnék stewardess lenni, azonban nem hinném hogy idegenforgalmiba kellenne lenne. malév honlapján azthiszem van erről tájékoztató: egy tanfolyamot kell elvégezned (ami nem épp olcsó), és utána talán kiválasztanak. nem egy fényes kilátás...
2011. jan. 8. 15:26
 2/13 anonim ***** válasza:
Én is sokat gondolkodtam ezen a munkán és utána is néztem. Elvileg a légitársaságok saját tanfolyamára kell elmenned, egy sima idegenforgalmi suli nem számít semmit, a tanfolyam kötelező. Viszont előtte szükség van 1-2 év ügyfélszolgálatos tapasztalatra, de valahol ezt ki lehet váltani egy idegenforgalmi sulival. (Szóval max ennyi hasznod lenne belőle.) A legtöbb stewardess Európán belül repked és éjszakára mindig hazaér. Ez azt jelenti, hogy egyáltalán semmi időd nem lesz várost nézni. Az elején tényleg nem lehet sokat keresni, viszont minél több időt dolgozol valahol, annál feljebb kerülsz a ranglétrán és a fizetés is arányosan növekszik gondolom. Viszont ha váltani akarsz, akkor az új helyen teljesen előlről kell kezdened az egészet. Ez azért fontos, mert egy idő után sok szép stewardess inkább arab légitársaságoknál akar dolgozni, mert több a fizetés. Viszont ne úgy képzeld el az egészet, hogy majd repkedsz a világ körül meg ilyesmi.
2011. jan. 8. 15:31
 3/13 anonim ***** válasza:
Ja és ami fontos még, és sokaknál itt elvágja a lehetőséget, az az, hogy van korlátozás a magasságodban is. Ez kicsit eltérhet minden légitársaságnál, de általábn 162 és 175 cm között kell lenned.
2011. jan. 8. 15:35
 4/13 anonim ***** válasza:

A legnagyobb probléma szerintem ezzel az, hogy az ember általában egy idő után megöregszik, a stewadeek pedig nem 40-es 50-es éveiket taposó nők... Gondolnod kell arra, hogy mit fogsz csinálni, ha kiöregedsz a szakmából, miből fogsz megélni, miből fogod eltartani a családodat... Ez a munka egyáltalán nem a kényelemről, kacagásról és szórakozásról szól. Neked akkor is talpon kell lenned, és vissza kell fognod magad, ha nagyon rossz kedved van, és egy eszméletlen hülye utassal találkozol, mert ebben a szakmában "az utasnak mindig igaza van". Nem tudsz várost nézni, a fapadosok pl éppen hogy odaérnek a célpontra, kipakolnak, bepakolnak, és fordulnak is vissza... Amely társaságok hosszabb útra mennek, akkor pl gondolj bele abba, hogy lehet valahol sok ezer km-re ragadsz karácsony éjszaka, távol a családodtól, messze a nagyvilágban egy kis porszemként teljesen egyedül!

Mivel a munkabeosztásuk sem a legfixebb, ezért család mellett sem tudom mennyire bevállalható ez. Én úgy gondolom pár évig jó lehet, amíg fiatal az ember, stb... de hosszútávra biztosan nem terveznék vele! Nem világot látsz, csak egy repülőgép belsejét a nap x órájában!

2011. jan. 8. 16:41
 5/13 anonim ***** válasza:
Ja, és igen... minden társaságnak van tanfolyama, ezt el kell végezni 2-300 ezer ft ha jóltudom, és még így sem biztos hogy kapsz utána munkát is.
2011. jan. 8. 16:42
 6/13 anonim ***** válasza:
Ha megöregedsz sem rúgnak ki, csak átraknak a földi irányításhoz.
2011. jan. 8. 16:50
 7/13 anonim ***** válasza:
az előzőknek igazuk van, néhány évig jóó munka ez. én is csak néhány évig szeretném ezt csinálni, viszont előtte tuti befejezem a közgazdasági egyetemet. kell később is a jó munka.:)
2011. jan. 8. 21:37
 8/13 anonim ***** válasza:
Lol, előző. Szerinted ki fog veled szóba állni közgazdászként, ha azt írod az önéletrajzodba, hogy öt évig utaskísérő voltál egyetem után, miközben minden közgazdasági munkáért tolonganak az 5 éves releváns szakmai tapasztalattal rendelkezők?
2011. jan. 9. 09:04
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat:)Egyébként 165 cm vagyok nincsen semmi szívbetegségem(mert ha lenne,nem lennék alkalmas stewardessnek),nem vagyok szemüveges sem,bár nem lenne probléma,ha az lennék.Azt én is hallottam,hogy csak 35 éves koromig dolgozhatok,aztán átraknak földi irányításba:(

Akkor tudnátok még olyan munkát ajánlani,ahol sokat utazhatnék????

2011. jan. 9. 13:11
 10/13 anonim ***** válasza:
Idegenvezetés... Onnan nem raknak ki 35 évesen sem. Esetleg valami nemzetközi kapcsolattartó, de ehhez olyan állást kell kifogni nem feltétlenül jár utazgatással. Elmehetsz néhány évre hajóra is dolgozni, ahhoz igazán tanulni sem kell, bár világot akkor sem nagyon látsz!
2011. jan. 9. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!