Stewardess szeretnék lenni, idegenforgalmiba kell mennem?
Főleg a pénz miatt választanám ezt a munkát és,hogy sokat utazhassak.De azt olvastam nem olyan könnyű munka,fárasztó és eleinte nem keresnék sokat,nem tudnák város nézni,keveset pihenhetnék,ezek nem valami fényes információk.Szerintetek megérné????És hol kezdjem el,menjek el egy idegenforgalmi suliba és aztán????Nem egy könnyű munka,de valaki leírná,hogy miért éri meg légi utaskísérőként dolgozni vagy miért nem??? És milyen suliba menjek??? Fontos lenne...
Előre is köszi:):):)
A legnagyobb probléma szerintem ezzel az, hogy az ember általában egy idő után megöregszik, a stewadeek pedig nem 40-es 50-es éveiket taposó nők... Gondolnod kell arra, hogy mit fogsz csinálni, ha kiöregedsz a szakmából, miből fogsz megélni, miből fogod eltartani a családodat... Ez a munka egyáltalán nem a kényelemről, kacagásról és szórakozásról szól. Neked akkor is talpon kell lenned, és vissza kell fognod magad, ha nagyon rossz kedved van, és egy eszméletlen hülye utassal találkozol, mert ebben a szakmában "az utasnak mindig igaza van". Nem tudsz várost nézni, a fapadosok pl éppen hogy odaérnek a célpontra, kipakolnak, bepakolnak, és fordulnak is vissza... Amely társaságok hosszabb útra mennek, akkor pl gondolj bele abba, hogy lehet valahol sok ezer km-re ragadsz karácsony éjszaka, távol a családodtól, messze a nagyvilágban egy kis porszemként teljesen egyedül!
Mivel a munkabeosztásuk sem a legfixebb, ezért család mellett sem tudom mennyire bevállalható ez. Én úgy gondolom pár évig jó lehet, amíg fiatal az ember, stb... de hosszútávra biztosan nem terveznék vele! Nem világot látsz, csak egy repülőgép belsejét a nap x órájában!
Köszi a válaszokat:)Egyébként 165 cm vagyok nincsen semmi szívbetegségem(mert ha lenne,nem lennék alkalmas stewardessnek),nem vagyok szemüveges sem,bár nem lenne probléma,ha az lennék.Azt én is hallottam,hogy csak 35 éves koromig dolgozhatok,aztán átraknak földi irányításba:(
Akkor tudnátok még olyan munkát ajánlani,ahol sokat utazhatnék????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!