Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Iskolát válasszak, vagy szakot?

Iskolát válasszak, vagy szakot?

Figyelt kérdés

Van egy álomegyetemem (ELTE), és van egy álomszakom (lengyel), De az ELTE-n nem fogok tudni lengyelre járni, a ponthatárok miatt.

Arra gondoltam, hogy beírok az ELTE-n egy olyan szakot, amire a tavalyi pontok alapján lenne esélyem bejutni (szlovén), a lengyelt pedig felvenném minor szaknak. De, szóba jöhet az is, hogy jelentkezem a PPKE-re, lengyel szakra, viszont a PPKE annyira, mint iskola nem jön be.

Ti mit tennétek?

2011. jan. 3. 20:25
 1/10 anonim ***** válasza:
Én biztosan a lengyel szak mellett maradnék, fontosabb hogy azt tanuljam, amit a legjobban szeretnék, mint hogy pár évig melyik iskolában teszem ezt meg.
2011. jan. 3. 20:32
 2/10 anonim ***** válasza:
Így van, szerintem is a szakhoz ragaszkodj!
2011. jan. 3. 20:37
 3/10 anonim ***** válasza:

Én pedig minornak venném fel.

Vagy összeszednék kellő pontot. Nem véletlen, hogy olyan magas oda a ponthatár. Bár nem tudom, tőlünk egy nem túl júl tanuló srác oda jár, de lehet, hogy akkor még alacsonyabb volt a ponthatár?

Mindenesetre első helyre mindenképp tedd az ELTE lengyel szakot, mert ha mégis felvennének, ne magad akadályozd meg :)

2011. jan. 3. 20:43
 4/10 A kérdező kommentje:
Tavaly 410 pont kellett lengyelre, és nekem az új pontszámítás alapján 364 pontom van. Pénzkidobás, és újabb csalódás lenne beírni az ELTE lengyel szakát.
2011. jan. 3. 20:58
 5/10 anonim ***** válasza:
Hogy lehet, hogy az egyik 'iskola' nem jön be, a másik meg álomegyetem? Valamelyikre már jártál vagy esetleg mindkettőre? Mert ebben az esetben rendben, bár feltételezem, akkor ezt már nem így gondolnád :) De mivel több egyetemet is meg lehet jelölni, add be több helyre. És ha nem tetszik az adott egyetem, akkor még mindig tudsz váltani.
2011. jan. 3. 21:07
 6/10 A kérdező kommentje:

Azért "álom", mert a pótnagymamám ott diplomázott, ott tanított, és tanárok százai kerültek ki a kezei alól. Én egész gyerekkoromban azt hallottam, hogy az ELTE, az ELTE, az ELTE. A legnevesebb, a legjobb. Ezért az az "álom".

A váltástól pedig félek. Már így is elúszott két évem.

2011. jan. 3. 21:10
 7/10 anonim ***** válasza:
Figyelj, ez egy felsőoktatási intézmény, nem egy sportkocsi, amire meg a pótnagypapád mondta mindig, hogy Zaporozsec Zaporozsec Zaporozsec. Nem állítom, hogy az ELTÉ-n rossz a lengyel szak, mert nem tudom, csak azt, hogy ettől függetlenül máshol lehet ugyanolyan jó vagy akár jobb.
2011. jan. 3. 22:23
 8/10 anonim ***** válasza:

Első helyre jelöld be azt, amit a legjobban szeretnéd!

Nem fontos, mennyire esélyes - a ponthatárok változnak, változhatnak.

(illetve: most fogsz érettségizni? mert akkor meg koránt sem biztos, hogy annyi pontod lesz, amennyit vársz)

Ha arra vágysz, írd be az ELTE lengyel szakát, és utána rangsorold, még mit és hogyan szeretnél, legjobban és legkevésbé.

2011. jan. 3. 22:33
 9/10 anonim ***** válasza:

Az első 3 szak megjelölése ugyanannyiba kerül. Tehát mindenképp rakd be az elsőre az ELTE lengyelt, a 2.-3. helyre pedig máshol a lengyelt és az Eltén valami mást. Valamelyik csak összejön :)

Vagy addig hajts rá a tanulásra! Elég kevés pontod van, egy nyelvvizsga mondjuk javítana a helyzeten.

De ha Eltén kezdesz mást és minoron csinálod a lengyelt, akkor a mesterképzést csinálhatod az Eltén lengyel szakon és úgyis az a fontosabb!

2011. jan. 3. 23:25
 10/10 A kérdező kommentje:
Van nyelvvizsgám, és két emelt érettségim. Két éve végeztem.
2011. jan. 4. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!