Milyen levelezőn végezni egy jogi egyetemet (jogász szak pl)?
Szóval akkor vagy mindenki über okos, és fullosan nagy az ikúja, mert ennyi jogász külföldön nincsen, mint, amennyi itthon van, vagy elvégeznek egy egyetemet, de nem elég talpra esettek, hogy hasznosítsák is a tudásukat. Nem csak alkalmazott jogász van, hanem magán is, és az ügyvédekről nem is beszéltem...
Én még nem hallottam munka nélküli jogászról, mert ha egyszer vki elvégzi, akkor bárhol el lehet helyezkedni! Jogtanácsosnak, multiknál jogi osztályon, és még sorolhatnám....Rendőrségnél, VPOP-nál jogi szakértőként, csak hát ugye mindenki kapásból 500.000-et akar keresni minimumba, és nem hajlandó dolgozni kezdő jogtanácsosként-alkalmazottként. Na ezért nincsen soknak állása-keresete....
19:49 vagyok.
Még annyit, hogy nem lehet általánositani... Ott van pl. a kommunikáció szak. Van aki elvégzi, és oltári nagy média guru lesz, vagy éppen a tv-nél fog kaszálni nagy pénzeket...és van, aki elvégzi, és otthon ül, mert nem "talál" vele munkát... Na?
Sziasztok! Eredetileg azért kezdtem el olvasni a kérdést, mert én is fontolgatom a jelentkezésem beadását jogra, levelezőre. Az bizonytalanított el, hogy egy volt csoporttársam is jogra járt, majd több év után kirúgták, mert sehova nem haladt Miskolcon. Utána átjött Nyíregyre, ahol együtt végeztük el a kommunikációt, de itt is nekem kellett húzni magammal, meg segíteni neki, mert annyira nem volt képes, hogy legalább elolvassa a tananyagot, vagy órára bejöjjön. Volt, hogy úgy jött vizsgára, hogy nem is tudta, hogy vizsga lesz, simán órára jött.
A kommunikációs hozzászólónak üzenem, hogy maximálisan jól látja! A végzettek közül sokan váltottak szakot és tanultak mást mesterszakon, megint mások munkanélküliként várták, hogy bekerüljenek valamilyen közmunkára, valaki rádiós lett, mások kis tv-knél maradtak, újsághoz szinte senkit nem vettek fel (valószínűleg a csökkenő újságelőfizetések miatt). Kezdetben én is közmunkán voltam, pályázgattam egy kis faluból, nulla sikerrel. Eltelt másfél év, elköltöztem Debrecenbe, dolgoztam pultosként, majd elmentem INGYEN dolgozni egy újsághoz napi 10-13 órába, 18 éves diákokkal voltam, akik gyakorlatoztak, csak ők neteztek, vagy kaptak valamilyen látszatmunkát, én meg küzdöttem napról napra. 3 hónap után jöttem el, mert nem volt pénze a lapnak, hogy felvegyenek. Rá két hétre hívott egy férfi, hogy a lap szerkesztője adta meg a számom és beajánlott neki, aki épp egy online újsághoz keresett főszerkesztőt. Én kaptam meg az állást. Most gyesen vagyok, németet tanulok, emellett jelentkezek továbbtanulni is. A tanulást belecsempészem a mindennapi teendőim közé: németkönyv van a mosogató mellett, hanganyagot hallgatok főzés közben, miután lefektetem a fiam, az ágyban is a némettel fekszek. Valahogy szerintem mindenki így képzelje el a jogot is, ha levelezőre megy: mindennapos tanulás, részvétel az órákon, szabadidőben könyvtár, fénymásolás. Előre kell tanulni vizsgára, mert akinek munkája van suli mellett, vagy gyerek, az nem teheti meg, hogy a teljes vizsgaidőszakra elvonul tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!