Milyen levelezőn végezni egy jogi egyetemet (jogász szak
pl)?
szia! én a Szte kecskeméti tagozatán végeztem.Ott a nappalis óraszámnak a 80%-t megkaptuk. Ugyanazt követelték mint a nappalisoktól, sok vizsgánk volt amit velük együtt írtunk. Államvizsgán ugyanígy. Nem hazudok neked, nagyon nehéz, de mások is megcsinálták már. Közdgazdaságtanból, nemzetközi, és pénzügyi jogból szigorlatozni kell, ez állítólag csak itt van így, a többi jogi karon ezekből csak kollokválni kell. A pénzügy nagyon nehéz. Akinek elsőben a római jog, meg a jogtörténet nem megy, azokat a nemzetközi, meg a pénzügyi jog élve fölfalja. Melyik karra szeretnél menni?
2009. jan. 23. 17:36
2/15 A kérdező kommentje:
Én is Kecskemétre szeretnék menni. Ha minden jól megy,nyárra lesz egy jodi aszisztens szakmám. Itt is tanulunk sok jogot és nagyon megtetszett,így szeretnék tovább menni...csak bizonyos okok miatt jobb lenne a levelező csak félek attól,hogy így sokkal nehezebb lesz. Ha szabad kérdeznem te mikor végeztél,és most mit csinálsz?
Szia! Nyáron végeztem, és munkanélküli vagyok. Mint a jogászok többsége.Szóval jól gondold meg. Van most munkahelyed? Olyan, ahol esetleg majd ott is maradhatsz. Nem azt mondom, hogy lehetetlen melót találni, de nagyon-nagyon nehéz.
2009. jan. 24. 12:34
4/15 A kérdező kommentje:
Szia!
SZTE jogi karának nappali és levelező tagozata között az a különbség, hogy a nappalis 3mas diploma egy levelezős 5össel ér fel. Nem hülyéskedek , ez komoly, a munkáltató gondolkodás nélkül félre rakja a levelezős önéletrajzod, mikor másik 100 nappalis is jelentkezik az állásra. A munkáltató szemében a nappalis diploma jóval többet ér mint a levelezős. A nappalisok egyébként átfogóbban is tanulják a dolgokat.
2009. jan. 29. 02:14
A diplomában nincs benne hogy te levelezőn vagy nappalin végeztél e. Legalábbis az én szte-s diplomámban nincs. És szerintem máshol sem.
2009. jan. 29. 09:58
Igen ez a nagyszerű dolog elvileg ettől az évtől jött be. Párom most januárba kapta és neki már benne volt.
2009. jan. 29. 12:15
Én három éve végeztem, már akkor sem volt benne, hogy lev e vagy nappali.
2009. jan. 29. 12:17
Ezért is írtam ,hogy ettől az évtől jött be.
2009. jan. 29. 17:09
Nem értem, hogyan nincsen egy jogásznak munkája?? (a gazdasági válságot leszámítva).
Hiszen a világon mindenhol el tudna helyezkedni (nem meki, meg takarítás)... Nem kell feltétlen közjegyzőnek, birónak, vagy ügyésznek vágyni.. Nem hiszem el, hogy nincsen munkalehetősége egy jogásznak. Hogy egy kereskedelmi technikusnak nincsen normális munkája, az oké, de hogy egy igen tanult embernek, na nekem ez sokkkk
2009. júl. 13. 16:26
Kapcsolódó kérdések: