Milyen a Városmajori gimnázium? Mi a véleményetek róla? Oda tényleg sok sznob jár?
"...inkább járok oda, mint valami pesti gimibe..."
Miért? Pesten sem csak szutyok középiskolák vannak, sőt...
Három és fél éve én is a VMG-be járok, ezért szerintem a sok külső belepofázóstól és a "barátomtól, rokonomtól, xy-tól hallottam" valótlan infoktól kicsit jobban belelátok a mindennapokba.
Véleményem szerintem kicsit túlhypeolják az emberek a sulit (mint sok másikat is) ezzel az országos helyezésekkel, ettől függetlenül egy eléggé jó iskola.
Társaságilag, közösségileg nagyon jó iskola, sznobság kapcsán pedig csodákat nem kell várni Budán a XII. kerületben (talán egy picit én is az vagyok :D), de értelemszerűen ez egyáltalán nem domináló tényező az iskolán belül. Másrészt iskolaválasztás szempontjából szerintem az egyik legnagyobb baromság. Ha valaki ez alapján választ sulit, akkor menjen BAZ-megyébe. (Sorry, no offense..)
A tanári gárda véleményem szerint felemás, nagyon-nagyon sok jó tanár volt, akikből azért sok maradt még (általában nyugdíj miatt mennek el), de én belülről egy picit színvonalbeli csökkenést láttam az elmúlt időben, ami most (2014-et írunk) szerintem sikerült visszafordítani.
Diákok nagy része okos, értelmes, de hülyék - mint bárhol máshol az életben - itt is előfordulnak szökőévente.
Összességében szerintem egy jó képességű csemetének ártani nem fog a külsősök által sznobnak titulált suli, ha tanul a diák - és ha még a legjobb tanárokat is kifogja - akkor "tuti siker" :)
Én 4 évig jártam a Majorba, tehát nem a levegőbe beszélek. Sok rosszat el tudnék mondani az iskoláról, de azt nem, hogy "sok a sznob". Ezt a szót a csórók szeretik használni a náluk jobb módú családokra, pedig ne nem ez a jelentése. Ezt mondom úgy, hogy én is egy elég szegény családból származom, legalábbis az átlag budaiakhoz képest. És mégse jutott soha eszembe, hogy lesznobozzam a jómódú osztálytársaimat, akikből kétség kívül akadt egy pár. Mivel ott a legtöbb diák úgyis gazdag családból származik, ez nem alapja semmilyen megkülönböztetésnek. Ha már valami, a külső sokkal többet számít. Láttam álló farkú tanárokat nyálat csorgatni egy-egy formásabb osztálytársnőmre például. De ez mindenhol így van. Nagyképű s***fejek meg mindenhol vannak.
Amúgy tényleg ide járt sok híresség csemetéje, pl. Orbán Viktor legidősebb lánya, és egy híres énekes fia, aki az osztálytársam volt. Nem volt nagyképű, és soha semmilyen előnyben nem részesítette senki, se tanárok, se a többi diák, mert egy legendás zenész fia volt. Soha. Ennyit erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!