Mi ez a 60 órányi kötelező társadalmi tevékenység, mint érettségi előfeltétel?
"Most akkor cseszhetem el az időmet.."
Tudod mennyi 60óra? kevesebb mint 2hét. bele nem halj 2hét "munkába"...
Nem kell fogyatékos emberekkel foglalkoznod a társadalmi munkában, hanem mehetsz havat lapátolni, ételt osztani.
Bár javasolnám mégis, hogy fogyatékos embereknek segíts. Rájönnél arra, hogy ők is ugyanolyan emberek, mint a többiek.
Különben is: két hét nem a világ.
Az alapgondolat jó, csak a megvalósítás a rossz. A kötelezőség éppen az önkéntes jellegétől fosztja meg a társadalmi munkát. Felvetődik a szervezés, ellenőrzés kérdése. Ráadásul nem is biztos, hogy azt a hatást váltja ki, mint amire szánják.
Kérdező, zavard le minél előbb, aztán soha többet nem kell majd társadalmi munkát vállalnod.
Ha emberek, vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc, vagy a pengő cimbalom.
És ha prófétálni is tudok, ha minden titkot ismerek is, és minden bölcsességnek birtokában vagyok, és teljes hitem van is, úgyhogy hegyeket mozdíthatok el, semmi vagyok.
És ha szétosztom egész vagyonomat, és testemet tűzhalálra szánom, szeretet pedig nincs bennem: semmi hasznom abból.
Az embert lehet munkára kötelezni, de nem lehet paranccsal rábírni arra, hogy szívvel-lélekkel, szeretettel végezze ezt a munkát. Anélkül pedig sem a dolgozónak, sem a munkáját igénybe vevőnek nem lesz öröme belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!