Turizmus szakosok! Mennyi gazdasági/számítástechnikai/jogi órátok van, és melyik suliban?
Szeva. Én HFF-es vagyok, szintén másodéves. Jog az az első félévben volt, majd lesz még köv félévben egy szakmai jog. Infóból 2 félév volt, most nincs, majd a köv félévben lesz asszem valami gazdinfó, ezt nem tudom.
Matekból rohadt sok van. Első félévben analízis, mikro, másodikban makro, valószínűségszámítás, statisztika volt, br a mikro-makro inkább elméleti, de volt jópár számolós feladat. Most 3. félévben csak operációkutatás van, más matekunk nem tudom lesz-e.
Turisztikai tárgy hát... Nem sűrűn volt eddig, volt egy turizmus általános elmélete, aztán turizmus gazdaságtana. Hát egyikért se voltunk oda, nagyon nem kötött le, sok értelmét nem láttam. Most van turizmus kultúrális erőforrásai, ami lényegében művészettörténet meg élelmezéstan és gasztronómia, ami végülis nem lenne rossz, mert van már valami köze a vendéglátáshoz. Emelett volt egy csomó tölteléktantárgy, ilyen, hogy pénzügy, vállalatgazdaságtan, európai uniós integrációismeretek vagy mi a kínom, 1. félévben volt, kb. 20. századi törióra volt az egész.
A nyelvoktatásunk meg elég sok kívánnivalót hagy maga után, most kezdődött például a szakmai nyelv kurzus, de lassan ott is hülyébbnek érzem magam, mint eddig voltam. Részben mondjuk az én hibám, rossz tanárt ajánlottak...
Nálatok mizu?
Kedves Kettes!
Képzeld, hallottam olyanról, hogy szakirány- ugyanis idegenforgalom és szálloda szakirányra járok szeptember óta. És egy kérdést nem csak bunkón lehet feltenni, ha csak kötekedni akarsz, inkább ne is írj.
Amin eddig "túl vagyunk": gazdasági matek 1,2, mikroökonómia, makroökonómia, pénzügy alapjai, vállalati gazdaságtan, vállalkozások pénzügyi alapjai, számtech 1,2, gazdasági jog 1,2, adók és járulékok, marketing, számvitel alapjai, menedzsment, statisztika 1,2, gasztronómia, bevezetés a turizmusba, idegenforgalmi földrajz (Mo.), Művelődéstörténet alapjai, gazdaságföldrajz, szállodai alapismeretek
Jelenlegi tárgyaink: Üzleti kommunikáció, üzleti etika, üzleti nyelv 1, emberi erőforrás menedzsment, gazdasági informatika, alkalmazott számítástechnika, politológia, pszichológia, idegenforgalmi földrajz nemzetközi, operációkutatás, nemzetközi gazdaságtan, regionális gazdaságtan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!