Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A Meroving-dinasztia Klodvigtó...

A Meroving-dinasztia Klodvigtól származik vagy Klovig származik a Merovingoktól?

Figyelt kérdés
Mást ír a tankönyv és mást a füzet. Szeretnék tisztán látni.
2010. nov. 20. 10:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Egyszeru, o alapitotta a Meroving dinasztiàt, igy mindketto igaz, (ha Clovis-rol beszélsz, akinek nevét Magyarra feltételezem igy forditottàk, én FR-ben tanultam)
2011. máj. 19. 21:47
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam volna, hogy erre a kérdésre ennyi idő után kapok egyáltalán választ.:) Köszi! Lenne egy nem témába vágó kérdésem, de mikor olvastam a hozzászólásod, eszembe jutott: Te is úgy tapasztalod, hogy a franciák beképzeltek és ellenségesek a külföldiekkel? Szinte csak ilyen véleményeket hallok, amit nagyon sajnálok...
2011. máj. 20. 15:54
 3/4 anonim ***** válasza:
Igazábol az a gond Franciaországba, hogy a bevándorló Arabok ugyan még elviselhetők, de a második, harmadik generáciosokkal már sok a gond (lopnak, saját közösségeket alkotnak, nem hajlandok tenni azért hogy elfogadják őket, segélyen élnek...). Viszont a nyelvet ugyan Arabosan és szlengbe, de beszélik, igy ha őket megkülönböztetik az Rasszizmus és azt nagyon tiltják. Igy nagy a feszültség, és ez sokszor az ártatlan külföldieken köt ki (főleg azokon akik nem beszélik kellőképpen a nyelvet, mivel ez nem függ Rassztol, igy ezzel lehet szivatni). Perzse nem csak ez van, hanem hogy a Franciák érzik hogy fénykoruk már rég leágazott, egy kis ország a világba, a 70es évek ota már nem igazán fejlődik (ezt ugy kell érteni hogy azota tünik el az ipar, Autopálya mellett jo ha találsz 120kmenként egy kutat, ráadásul az oktatásuk a tulzott egyenlőség hajkurászás miatt, igy a tudományos oldalon sem igazán kiemelkedők...) viszont a büszkeségük még megvan, és szeretik magukat nagy népnek előadni, pl. számtalanszor beszéltek nekem a csóró kelet-europárol mert ugye bezzeg ők Franciák, én meg Pestiként éppen hogy őket tartottam csoronak (ugyanis egy átlag Franciának pl. nincs saját ingatlana). Na meg a következőt is figyelembe kell venni: ha képzetlen külföldi vagy azért utálnak, mert segélyen élsz, ha képzett gazdag külföldi vagy az a baj, hogy elviszed előlük a pénzt és a munkát.
2011. máj. 20. 17:41
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!
2011. máj. 20. 18:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!