Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Továbbtanulás hova-merre?

Továbbtanulás hova-merre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!8.-os vagyok ,de nem tudom ,hogy hova menjek továbbtanulni.Annyit tudok ,hogy középiskola.Én egyre azért gondoltam:Pollack(Pécs)építész utána lehet ,hogy tovább építész mérnöknek.Mondanátok ,hogy azért minek lenne érdemes elmenni?Erősségem:Matek(5)Töri(5)Magyar nyelv és irodalom(5) földrajz(5) Angol(5) kémiából-bioszból-fizikából 4-5 de nem a kedvencem:S

Előre is köszönöm(baranyai vagyok)

2010. nov. 14. 12:11
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
De amúgy ha az az iskola ilyen legalja, akkor menj máshova, bárhonnan lehetsz építészmérnök. De ha minőségi szakközép, akkor nyugodtan.
2010. nov. 14. 13:46
 12/25 A kérdező kommentje:
Ezaz én se tudom pontosan hogy milyen iskola:Sjövőhéten megyek iskolalátogatásra
2010. nov. 14. 13:49
 13/25 anonim ***** válasza:
71%

Hát nem egy kemény iskola a pécsi Pollack.. Még szakközépnek sem..

Tény és való, hogy az elit gimnáziumokban lehet igazán kibontakozni. És ilyen jó tanulmányi eredményekkel nem hiszem, hogy neked kis pihenős iskolákba kéne járnod..

De sok olyan van aki eszes, tehetséges, még sem akar tanulni..

Te döntésed... Csak azt tudd, hogy bármelyik pécsi elit gimnáziumba bekerülhetsz.. Bármilyen tagozatra.. Nem kell aggódnod hogy fölvesznek-e.

Aki meg azzal jön, hogy általánosítok..Igen!! Mert a szakközepek teli vannak igénytelen parasztokkal, akik mindenkit lestrébereznek, az a menő, hogy iszol, cigizel.. Undorító.. Lehet tagadni, de a pécsi szakiskolák, szakközepek ilyenek. Ha elmész előttük már.. Hát még ha bemész. Sok tanár is átmenekül. Nem tudom Pesten jobb-e, de az egy még elvadultabb hely.

Lehet lepontozni, de ez az igazság..

2010. nov. 14. 14:53
 14/25 anonim ***** válasza:

Nos nálunk fehérváron vannak normális szakközepek. Sajnos az igaz, hogy süllyed lefelé a diákok színvonala ott, ahova én jártam, de nálunk a bugát, kodo például még mindig teljesen normálisnak, és jónak számít.

De abban nem értek egyet, hogy gimiben lehet kibontakozni. Nem tanulnak a gimisek se többet, mint a szakközepesek. Gondolj bele, nekem 10.-től az órarendemben már 5-6 szaktantárgy volt a többi mellett.

2010. nov. 14. 14:59
 15/25 anonim ***** válasza:

Attól függ mit akarsz tanulni..

Természettudományok, humántárgyak, nyelvoktatás gimiben sokkal jobb.

Ha szakmát akarsz, akkor szakközép..

De a gimivel sokkal több a lehetőséged, ha egyetemre akarsz menni, és sok minden érdekel.. Még meggondolhatod magad gimiben.. De a szakközéppel eléggé elkötelezed magad egy irányban..

2010. nov. 14. 15:12
 16/25 anonim ***** válasza:
43%
Ez is hülyeség, amit leírtál. Szerinted építészet szakon csak a szakma a lényeg? Töményen volt fizika, matematika, informatika is. Amik szükségesek, azokat tanítják keményen. Például első két évben olyan matek tanárunk volt, akinél a kettes jó jegynek számított. Egyetemi szinten tanította a dolgokat, minden elméletet, bizonyítást visszakövetelt, és ha csak 1 valamiben is tévedtél, egy jeggyel rosszabb... Itt is lehet felvenni faktokat bármiből.
2010. nov. 14. 15:25
 17/25 anonim ***** válasza:
Amúgy nem, nincs több lehetőséged. Ugyanúgy mehettem volna orvosnak, ha érdekel a biosz és a kémia, és ezekből érettségizek. Érettségit ad ugyanúgy a szakközép és a gimi is.
2010. nov. 14. 15:54
 18/25 A kérdező kommentje:
de ha itt meglenne a szakma és az éretségi+a technikum akkor van a Nagy Pollack vagy mi ahol építész mérnöknek lehet tanulni
2010. nov. 14. 16:13
 19/25 anonim ***** válasza:

Ilyen helyekről nem mennek se közgazdásznak, se orvosnak, se jogásznak.. Kevesen nyelvvizsgáznak, akkor is 1 nyelvből..

Kellő érdeklődés hiányában faktok nem mindig indulnak.. Mert ugye ahhoz megfelelő létszám kell..

És ugye azt tudod, hogy ha "egyetemi" szinten oktatnak egy szakközépben, jó kis eljárásokat lehet indítani.. Olyan bírságot kap az az iskola, hogy... Csak biztos mindenki meg volt szeppenve, hogy ilyesmivel foglalkozzon..

Csak itt Mo-n az a szokás, hogy mindent lenyelünk..

Hiába magyarázod, itt Pécsen nincs egy megbecsülendő szakközépiskola. És ha a Pollack Szakközépbe megy szegény, ő nem fog egyetemi szintű matekot tanulni, és nem lesz 400-450 pontja a felvételin, meg felsőfokú nyelvvizsgája, hogy orvos, közgazdász vagy jogász lehessen, ha meggondolja magát...

Érettségit ad?? Hahaha nagy szám, mert egy érettségi ér valamit is..

Minden hülyének van érettségije.. Középszintű, hármasokkal.. max egy négyessel..

20-40%ot elérni rajta?? Ezt is érettséginek hívod, nem!!!

De ha valaki orvosira, jogásznak, közgazdásznak akar menni??

Annak emelt szintű érettségi kell, legalább 90 %-kal..

Amiről a pécsi Pollackban csak álmodhat..

2010. nov. 14. 16:56
 20/25 anonim ***** válasza:

16:56

Ez mind attól függ, hogy tanulsz-e. Az is leteszi az emelt matekot, aki nem járt középiskolába, de szabadidejében foglalkozott vele.

Mellesleg az érettségi értékes a bekerülés szempontjából. Gimnázium se ad többet, mint egy (értéktelen?) érettségit. Amúgy nálunk volt érdeklődés faktokra, nem tudom, hogy ez hogy megy máshol.

2010. nov. 14. 17:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!