Milyen tantárgyként fog a pénzügyi-számviteli ügyintéző technikusi végzettség szerepelni az érettségi bizonyítványban?
Figyelt kérdés
Hiába kutakodom a neten már egy ideje, nem találok erről szólóan semmit sem. Még a hivatalos kerettantervet sem találtam meg, csak különböző iskolák által leírt tanterveket és szakbemutatókat. Elvileg emelt érettségi tantárgynak fog számítani, viszont a pontkalkulátorban ki tudom választani a pénzügyi-számviteli ügyintéző tantárgyat érettségiként, de az meg nincsen megadva az adott intézményben elfogadható emeltként, csak az ilyen közgazdaság(i) ismeretek, gazdasági ismeretek stb. Pontosan tudom a vizsga felépítését, csak azt nem, hogy ez az érettségiben hogyan fog megjelenni és hogyan fog beleszámítani a pontszámomba, holott számomra ez volna a legfontosabb.tegnapelőtt 12:48
1/8 anonim válasza:
Pontosan közgazdasági/gazdasági ismeretekként.
2/8 A kérdező kommentje:
De egyrészt ez két különböző érettségi, másrészt egyik sem fedi le a mi tantervünket. Arról nem is beszélve, hogy még a rá adott időben is eltérnek. Nekünk interaktív módon lesz az elméleti rész, nem írásban, a feladatok és az időpont is más lesz. Nem lehet a miénk úgy elnevezve, mint egy teljesen más vizsgatárgy. Ezért nem értem, hogy lehet egy szakma az ötödik érettségi tárgy, ha gyakorlatilag nem egy érettségi tárgy. Ahogy azt sem tudom, hogy az érettségibe csak az elméleti rész számít, vagy a gyakorlati is (könyvelés, nyomtatványkitöltés). Még a projektfeladatokat el tudom képzelni, mivel az technikailag a szóbeli nálunk, az meg minden érettséginél van.
tegnapelőtt 13:21
3/8 anonim 

válasza:

Négytárgyas érettségit teszel, és lesz egy záradék az érettségidben, ahol le lesz írva, hogy pénzügyi-számviteli ügyintéző szakmával rendelkezel ezért jogosult vagy négytárgyas érettségire.
A pontot a szakma százalékos eredményéből számolják majd, ami egy külön bizonyítvány, nem az érettségi.
6/8 A kérdező kommentje:
#3 Ennek így van értelme, de akkor ezzel a felvi hogyan fog elszámolni és pontot számítani?
tegnapelőtt 13:50
7/8 A kérdező kommentje:
Az SZTE is kitette ezt a honlapjára: [link]
Akkor ez azt jelenti, hogy náluk minden szakon elfogadják? Mivel a pontszámító kalkulátorukban nem találtam arra módot, hogy a szakmámat feltüntessem, sem a felvi.hu kalkulátorában.
Viszont érdekes módon, akármilyen kulcsszavakkal kerestem ezelőtt, nem találtam rá erre az információra, úgyhogy köszönöm #3-5, hogy ezeket megosztottad. Ezek szerint manuálisan kell kiszámolnom a várható pontjaimat.
tegnapelőtt 14:01
8/8 A kérdező kommentje:
Egyébként végül rájöttem, hogy a felvi pontkalkulátorában is fel lehet tüntetni a szakmai vizsgát, viszont nem alkalmazza az érettségi pontoknál.
tegnapelőtt 14:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!