Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mibe menjek ha már érettségiztem?

XR115 kérdése:

Mibe menjek ha már érettségiztem?

Figyelt kérdés
Tavaly érettségiztem és most halasztottam egy évet és egy emelt érettségit fogok tenni. Arra gondoltam hogy mint tavaly is a matrózblúzban megyek, de nem tudom hogy ez mennyire jó ötlet, létszi segítsetek. Nem tudom eldönteni hogy ez gáz lenne, mert úgy már nem vagyok diák, vagy nyugottan felvehetem.

tegnap 21:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ugye nem magyarból teszed?

Ne menj matrózblúzban, az olyan avítt, nem mintha érdekelné őket, de felnőttként mért ne viselhetnél valami normális felsőt, bár nemigen értem, mért kell márciusban dönteni arról, hogy május-júniusban mit fogsz felvenni.

tegnap 21:44
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A mi iskolánkban soha nem volt matrózblúz, úgyhogy bevallom, nem teljesen értem az egész lényegét, de mindig volt nekem benne valami nagyon "iskolás". Olyan értelemben, hogy egyedül iskolai ünnepségeken, érettségin kell felvenni. Mivel nekünk nem volt, nincs vele tapasztalatom, de mindig az jut róla eszembe, hogy pl. az írásbeli érettségiknél gondolom naponta ki kell mosni, hogy legyen miben menni következő nap is... Iskolai kontextuson kívül egyszerűen nem létező ruhadarab a matrózblúz. Én biztosan nem venném fel, ha nem lenne muszáj, jelen esetben pedig nem az. Ha még nincs, vegyél valami csinosabb blúzt, ami később (ha mondjuk egyetemre készülsz, akár ott) is jó lehet, vegyél fel hozzá valami sötét alsót, aztán készen is van, nem kell túlgondolni.
tegnap 21:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Sima elegáns öltözet megfelel. Nekünk se volt matrózblúz, fekete vagy sötétkék szoknya/nadrág, fehér inggel, blúzzal.
ma 03:06
 4/7 anonim ***** válasza:
Az érettségi nem divatbemutató. Felveszel egy blúzt és egy sötét nadrágot, mintha színházba mennél. Ne gondold túl az egészet! A tanárok nem az öltözetedre adnak majd pontot.
ma 08:17
 5/7 anonim ***** válasza:

Normális, átlagos ELEGÁNS cucc, ami KÉNYELMES és a hőmérsékletnek megfelel. Sötét alj, fehér ing. Nem kell kiöltözni, de nem is futni mentél...

- A matrózblúz (matrózgallér) egy száz évesnél régebbi európai hagyomány, már régen kiment a divatból, senki sehová nem hordja, csak az adott iskolában esetleg.

Réges-régen a gyerekek kisiskolástól érettségizőig abban jártak, kötelező egyenruha volt, iskolánként egyedi díszítéssel (egyedi nyakkendő, masni, hímzés, zsinór, jelvény - régebben sapka is).

Aztán a nagyobb múltú hagyományőrző iskolákban - főként gimnáziumokban - a szokás megmaradt, de már csak ünneplőnek.

Semmi értelme, hogy érettségi után még valaki felvegye (persze senki sem fogja kifogásolni).

ma 09:31
 6/7 anonim ***** válasza:
67%
Kérdezőnek plusz: azért bármilyen tárgyból is érettségizel, próbálj a helyesírásra nagyobb gondot fordítani (fontosabb, mint blúz).
ma 09:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy.

Én megnézném, hogy az adott suliban mit hord a többi diák.

ma 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!