Mibe menjek ha már érettségiztem?

Ugye nem magyarból teszed?
Ne menj matrózblúzban, az olyan avítt, nem mintha érdekelné őket, de felnőttként mért ne viselhetnél valami normális felsőt, bár nemigen értem, mért kell márciusban dönteni arról, hogy május-júniusban mit fogsz felvenni.

Normális, átlagos ELEGÁNS cucc, ami KÉNYELMES és a hőmérsékletnek megfelel. Sötét alj, fehér ing. Nem kell kiöltözni, de nem is futni mentél...
- A matrózblúz (matrózgallér) egy száz évesnél régebbi európai hagyomány, már régen kiment a divatból, senki sehová nem hordja, csak az adott iskolában esetleg.
Réges-régen a gyerekek kisiskolástól érettségizőig abban jártak, kötelező egyenruha volt, iskolánként egyedi díszítéssel (egyedi nyakkendő, masni, hímzés, zsinór, jelvény - régebben sapka is).
Aztán a nagyobb múltú hagyományőrző iskolákban - főként gimnáziumokban - a szokás megmaradt, de már csak ünneplőnek.
Semmi értelme, hogy érettségi után még valaki felvegye (persze senki sem fogja kifogásolni).

Teljesen mindegy.
Én megnézném, hogy az adott suliban mit hord a többi diák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!