Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » SZTE-n mennyire lehet áthallga...

SZTE-n mennyire lehet áthallgatni más karokra?

Figyelt kérdés

Azt gondolom, hogy bármelyik karról lehet IKI-n keresztül nyelvórákra jelentkezni, mivel ez nem egy önálló kar, viszont azt nem tudom, hogy ha TTIK-ra megyek, azon belül is természettudományos szakra, akkor például át tudok hallgatni más karokra?

Azt olvastam, hogy az orvostan hallgatók áthallgathatnak a zeneművészeti karra, de nem tudom, hogy ez mennyire régi infó. Illetve mivel itt egyben van a természettudomány és az informatika, merem feltételezni, hogy áthallgathatok az informatikai órákra.

Más egyetemekről is nyugodtan írhattok, nem vagyok még teljesen tisztában az egyetemek működésével és a kreditrendszerrel.

Mellékkérdés: lehetséges szabad krediten felül felvenni órákat? Illetve kötelező ezeket mind felhasználni?

Specializáció szempontjából sem árt tudni ezt az áthallgatásos dolgot, mivel 1,5 év után (specializáció választás után) elmehetek gazdaságibb, illetve informatikai irányba is, azonban az előbbihez a GTK-ra kellene áthallgatnom, gondolom én. Szóval nem teljesen tiszta számomra, hogy ez hogy működik. Lehet, hogy már a második félévben is felvennék gazdasági órákat, ha van erre mód.

ma 14:24
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!