Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A Nemzeti Dalban hordtunk...

A Nemzeti Dalban hordtunk vagy hordunk?

Figyelt kérdés
Mi régen úgy tanultuk, hogy "mi mégis láncot hordunk", de a mai gyerekek már úgy, hogy "hordtunk". Ez most mi? Tényleg hordtunkkal írta Petőfi?

ma 08:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A wikin fent van kéziratban a vers. Elég egyértelműen hordtunk szó van odaírva. Félrehallottad kiskorodban, vagy elírták a tankönyvedben.
ma 08:36
 2/8 A kérdező kommentje:

A wiki az egy átírhatatlan, megmásíthatatlan kőbe vésett dokumentum? Nem bizonyító erejű szerintem.

Félrehallottam? Az egész osztályom, a tanítóim, akik így tanították? Az egész évfolyamom, a barátaim,a korosztályom? Ilyen rossz fülünk lett volna? Elírták az én tankönyvemben? Meg az összes osztálytársaméban, az évfolyamtársaiméban és a varos összes sulijának magyar könyvében?

Ennyire nem szabadna hülyének nézned engem. 🙂

ma 09:23
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nézd meg a KÉZIRATOT!

NEM a Wiki, hanem az EREDETI KÉZIRAT, amit -többek között- a Wikin is meg tudsz nézni, el tudsz olvasni!

ma 10:11
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem is úgy rémlett hogy hordunknak van leírva
ma 10:14
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom, te mikor voltál gyerek, de én már ~30 éve is "hordtam"-nak tanultam.
ma 10:46
 6/8 anonim ***** válasza:
Vagyis "hordtunk"-nak. :)
ma 10:53
 7/8 A kérdező kommentje:
90-ben kezdtem a sulit,ha harmadikban tanultam,akkor a 92/93-as évfolyamban tanultam "hordunk"-nak.
ma 11:00
 8/8 A kérdező kommentje:
Sőt, a szüleim az 50-es, 60-as években is "hordunk"-nak tanulták.
ma 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!