Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A dédestapolcsányi iskoláról...

A dédestapolcsányi iskoláról és dédesről, mint lakhely mi a vélemény?

Figyelt kérdés

Párommal borsodban szeretnénk maradni a család és a munkahely miatt. Én városi, ő falusi és nem szívesen lakna városban, zavarja a rengeteg idegen, hogy nincs közösség, a közbiztonság, a rengeteg kisebbség, a fura alakok.

Viszont cserébe be lehet vásárolni, el lehet minden ügyet intézni, az iskolák nagyon jók, jó lehetőségekkel. Pl. Úszás, sok féle sportolási lehetőség, program, rendezvény. Helyben is sok program van.

Azonban a párommal egyetértek abban, hogy szeretnék egy nyugodt, biztonságos környezetet a gyermekemnek, ahol aligha van kisebbség, ahol kimerem engedni biciklizni, tiszta a levegő. Szerintem is jó dolog, ha az ember ki ismeri a másikat, jól eső kimenni sétálni és olyan emberekkel találkozni, akiket ismersz.

Pàrom 400 fős faluból való, ott tényleg mindenki ismeri a másikat, viszont nincs suli. Ez 1000 fő körül van, nem tudom, hogy itt is van -e normális közösség, a kisgyerekesek összetartanak -e.

Próbáltam a honlapról tájékozódni a sulival kapcsolatban. Eléggé egyszerű sulinak tűnik. Az tetszik, hogy van zeneoktatás és néptánc, mert van egy kicsi fiam és lányom, de még nem is ovisok, tehàt nagyon kicsik.

Ezen kívül nem nagyon láttam semmit, hogy lenne esetleg napközi időben. Pl. Foci, kézi? Valami mozgás lehetőség.

Én valahogy annak a híve vagykk, hogy menjen a gyermek gyalog az iskolába. Én városban az iskolában úgy jártam, hogy igazából sose jártunk össze, hatalmas távolsàgok voltak a városon belül a lakhelyünkön. A másik 2 osztály gyerekeivel nem is tartottuk a kapcsolatot. Szerintem nwgyon családias, hogy a település összes gyereke egy osztályba jár és együtt lehetnek...

Csak félek utólag megbánnám, hogy hajlottam párom falusias gondolkodása felé és nem inkább városban gondolkoztam.

Tudnánk vinni, ahol dolgozunk városba is, ahol rengeteg midnen van, de ha már lakom egy helyen ahol van 8 osztályos és ninvs kisebbség szerintem akkor már csak jobb helyben, elég gimiben igázni, nem?

ma 03:27
 1/5 anonim válasza:
Szia! Én a szomszéd faluban lakom. Tőlünk busszal viszik át a gyerekeket. A körzet elég vegyes, ezért nyilván rizikós az osztályközösség. Az iskoláról rosszat nem mondanak, de arra is számítani kell, hogy csak egy falusi iskola ahova mindenkit is felvesznek. Ha van lehetőség jobb iskolára akkor inkább válasszatok mást. De ha a Bótai iskolához hasonlítom( viszonylag közel van a kettő egymáshoz) akkor teljesen jó. Említetted, hogy gyalog szeretnéd a közlekedést megoldani, de ha mégse lenne nagy szempont és megoldható akkor már a szilvásváradi iskolát javaslom. Nincs messze autóval és tényleg megválogatják az embereket.
ma 08:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Hát alighanem igazad van, ott jó lehet a közbiztonságnak azon része, hogy nem veszik el a gyerek mobilját sötétedéskor. Azt nem tudom, milyen kategóriába sorolod, hogy csak az életét veszi el a medve.
ma 08:35
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Próbáltam nézegetni fotókat a sulis galériából, bár nincs sok fotó, de én abszolút nem láttam kiebbséget köztük.

Esetleg az alsó tagozatosak között jobban előfordul már, hogy a videki kisebbségieket felveszik sajnos?

Láttam a honlapon, hogy sokan Barcikára hordják. Pàrom barcikán dolgozik.

Én inkább ténylrg a gyermek kényelme érdekében, illetve a szoros baráti kapcsolatok kialakitása érdekében gondoltam helyben, azonban abszolút azt gondolom, hogy fontosak a lehetőségek is a mai vilàgban.

Volt medve támadás az utóbbi években? Az emberek nem igazán mernek kimenni az erdőkbe túrázni arrafele? Nem biztonságos?

ma 09:05
 4/5 A kérdező kommentje:

Na de milyen ott élni? Vagy inkább akkor válasszunk egy kisvárost? Edelény, Péter, Barcika?

Más normális, kisebbségtől mentes községet is sorolhattok, ahol kb. 1000-en laknak és jó a közösségi élet..

ma 09:12
 5/5 anonim válasza:
Ha megtehetitek válasszatok mást. Nyugodt hely, de abszolút semmi lehetőség vagy program amit ne unnátok meg fél év alatt. Kisebbség inkább a mellette lévő faluba van (Sáta, Bóta). Medve támadásról nem tudok. Nem élnek rettegésbe ott, de mindig a helyi oldalon kiírják ha láttak medvét. De azért nyilván nem mindennap téved oda a medve.
ma 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!