Kertész Imre miért nem tananyag?

Tanuld meg Kertészt.
Nem jelentős az “életműve”, plagizált is, a Sorstalanság egy gyenge kroki. A Konrád-féle lobbi őt húzta elő a kalapból, mert neki volt “valami” holokauszt témájú próbálkozása.
Akkor robbant be a Csacsifogat bohózat plágium-botránya is.
A “regényből” barkácsolt gyenge film paródia forgatása a felénél megakadt, mert a pénz valahogy eltűnt… El is jött az angol koproducer, rovancsot csinált, félmilliárd hiányt számolt össze, azonnal kiszállt.
A honi filmalap adott megint hozzá, és Koltai nagy nehezen tudta csak befejezni. Jól átverték.
A másik érdekesség, hogy a Nobel-díj akkor kb. 200 milliót Ft-ot ért.
Kertész persze kiköltözött Berlinbe.
Több magyarokat a magyar nyelvet gyalázó interjúja jelent meg a Nobel-díja kapcsán. Teszem hozzá, magyar író, magyar nyelven írt könyvéről van szó…
Csattanó, hogy amikor már nagyon beteg volt, hazajött magát TB-re kezeltetni. Megkérdezte a riporter, hogyhogy nem Berlinben kezelik, akár luxus körülmények között. Azt mondta, hogy ő egy alapítványtól kap rendszeres támogatást, neki nincs vagyona…
A többit a képzeletedre bízom.
Talán nem akarja feszegetni a tanárod.
De téged ki akadályoz meg, hogy elolvasd a könyvet és róla az elemzéseket?!

Kafka Átváltozása után napokig-hetekig féltem, hogy én is át fogok változni.
Az Árvácskát egyszer olvastam, szerencsére nem kellett elemezni, de egész nap szomorú voltam.
Tudom, a tananyagot az átlagra tervezik. De a Sorstalanságot nem mertem olvasni. Még akkor sem, amikor a legnagyobb felhajtás volt körülötte. Talán Xanaxot kellett volna szednem miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!