Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Órán beszélgetés miatt adhatna...

Órán beszélgetés miatt adhatnak 1-est az adott tantárgyból?

Figyelt kérdés

A gyerek a héten két egyest is kapott X tantárgyból. Így két 5 és két 1 érdemjegye van belőle. Mivel azt mondta nem felelt és nem tudja miért kapta az egyeseket, ezért megkérdeztem a tanárt, aki közölte hogy azért mert beszélgetett az órán. Nyilván be beszélgessen, ezzel kapcsolatban beszélek a gyerekkel, de nem értem, hogy miért a tantárgyból kap egyest, miért nem maga viseletet osztályozzák. Az én időmben legalábbis így volt.

Ez normális, hogy ha pl matek órán beszél a gyerek akkor a mateket húzzák le?

ma 13:09
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
10%
Nem, ez nem normális. Én verném érte az asztalt az igazgatónál.
ma 13:24
 2/24 anonim ***** válasza:
79%
#1 de az mert ha nem csinált semmit csak beszélgetet órán! Az órai munkája 1-es
ma 13:29
 3/24 anonim ***** válasza:
79%

Elvileg nem, ettől függetlenül bevett gyakorlat.

Az igazgató emiatt nem fogja a kollégáját elővenni.

ma 13:41
 4/24 anonim válasza:
9%
2. az hol órai munka, hogy ül és nézi ahogy a tanár magyaráz? A kérdező nem írta, hogy bármit is csinálni kellett volna. És ha nem beszélget, csak kifelé néz az ablakon, akkor is 1-est érdemel? Vagy akkor már nem 1-es az órai munka, hiszen csinál valamit, mégpedig néz ki az ablakon?
ma 14:06
 5/24 anonim ***** válasza:
47%

Ajajj!

Vannak itt gondok, ami a gyakorlati ismereteket illeti.

Ha nem ad 1est közvetve vagy közvetlenül, akkor miképp sanctionáljátok a renitenseket úgy, hogy annak legyen is valami hatása?

A magatartás jegyet magasról sz...ák le.

ma 14:10
 6/24 anonim ***** válasza:
68%
Miért ne kaphatna? Órai munka elégtelen. Szerinted, ha beszélgetett a padtársával, akkor a feladatot csinálta? A házirendben benne van, hogy a diáknak vannak kötelességei, pl: dolgozni az órán, mert az órai munkája értékelhető. A Krétában is van olyan érdemjegy, hogy órai munka. Ezt a munka világában se díjazzák. Képzeld ugyanezt el egy értekezleten, valószínűleg először megkérnének, hogy fejezd be, majd lenne valami retorzió. Szóval igen, persze, hogy normális. Órán az órai feladatot kell csinálni, és beírhatja az egyest, mert az órai munkája lett ezzel értékelve.
ma 14:15
 7/24 anonim ***** válasza:
23%
Nem, nem adhatnak mivel az osztályzást nem lehet fegyelmezési céllal használni. Nem véletlenül vannak a beírások.
ma 14:27
 8/24 anonim ***** válasza:
60%

Szted milyen hatásfoka van egy beírásnak?

Ha esetleg nem olvastad volna: a magatartás jegyre szarnak a kamaszok. Szted a beírásokkal foglalkoznak?

Max akkor, ha kirúgják őket...

ma 14:31
 9/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az, hogy az órán való beszélgetést szankcionálni kell, az nem kérdés. Figyeljen oda, ezért jár iskolába.

Én csupán azt nem értem, hogy attól, hogy órán beszélgetett, elfelejti mennyi a П? Tehát oké, írjon magatartás jegyet - mi komolyan vesszük - vagy írjon krétában nekem, el fogok vele beszélgetni. De attól nem lesz butább teszem azt matematikából, hogy egy hét alatt kap két egyest - mert beszélgetett. Miért a mateket vagy magyart húzzák le?

#7 Igen, erre gondolok. Van erre valamilyen szabály, vagy pedig az iskola Házirendjében nézzem meg?

ma 14:33
 10/24 anonim ***** válasza:

Az, hogy te komolyan veszed, ok, de kisebbség, nincs visszatartó erő!

A matek órán nem csak a pí-t kell tudni, hanem fontos, hogy állsz egyáltalán a tanuláshoz.

Tárgyi tudás 5, hozzáállás 1!

De ugye jól gondolom, hogy nem most először nyitotta ki a száját a fiad? (csak vélelmezem a nemét)

Ne kutakodj erre a házirendben, mert rosszabbul fogtok járni!

ma 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!