Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A levelező képzéseken miért...

A levelező képzéseken miért nem csak szombaton kell bejárni? Miért nincs a képzések túlnyomó többségének távoktatási formája?

Figyelt kérdés

Szeretnék munka mellett tanulni, viszont ha levelezőre megyek, az adott szakokon péntek-szombat, és csütörtök-péntek-szombat kell bemenni, de van hogy más hétköznapokon is. Az a gond, hogy tanulnék, de munka mellett nem tudom megoldani, hogy ennyi hétköznap egyetemen legyek, és a szállás is nagyon sokba kerülne, ezt nem tudom megcsinálni, teljesen kizárt. Szóval távoktatáson csak évi párszor kéne bejárni, viszont nagyon kevés képzés indul ilyen formában, és azok is csak önköltségesen. De a legvalószínűbb, hogy ezt választom.

Viszont nem értem, hogy miért nem szerveznek az egyetemek több olyan képzést, ami munka mellett is végezhető? A levelező képzés, ha szombatonként lenne, vagy szombat-vasárnap (bár gondolom ez az oktatóknak probléma), akkor könnyen lehetne munka mellett csinálni. Vagy ha több képzés lenne távoktatásban. Vagy félúton a távoktatás és a levelező között.

ma 16:49
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Erre itt nincs válasz.
ma 17:06
 2/5 anonim ***** válasza:
Azért, mert egyetlen napba nem férne bele az összes tananyagmennyiség.
ma 19:40
 3/5 anonim ***** válasza:

A legtöbb egyetemen egyrészt nem minden héten van levelező oktatás, másrészt lehet hiányozni. Most félévente 3-4 pénteket nem tudsz elszabadulni? Csütörtökön nem nagyon van levelező oktatás.

A szállásra meg ott a koli, az nem drága.

ma 19:44
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem a mesterképzésen csak szombati nap volt oktatás. A képzés pedig levelező munkarend volt. Úgy oldották meg hogy a szemináriumi anyagot is volt hogy feltették és azokat az anyagokat pluszba kellett hozzá nézegetni és tanulni, mivel a szeminárium csak a nappalisoknak volt.

Hidd el ez a megoldás se sokkal jobb, akkor már inkább tényleg adjanak órát pénteken is.

ma 19:49
 5/5 A kérdező kommentje:

#2 De lehetne, hogy minden héten van oktatás csak szombaton, vagy csökkentik az óraszámot (most a nappali min. 30%-a max. 50%, de lehetne mondjuk min. 20%-a).

#3 Ahova én mennék, ott lenne csütörtökön is, de tényleg nem minden héten. És ennyit már tényleg nem tudok elszabadulni, nekem félévente kb. 12 hétköznap kéne ott lenni. Kolit meg nem adnak harminc pluszosoknak heti pár napra.

#4 Én azért nézegetem még, hogy tudnék e kedvezőbb feltételekkel máshova menni.

ma 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!