Érettségi után főiskolára szeretnék menni. Eger, Debrecen, Nyíregyháza. Milyen főiskolák vannak, és mégis milyen egy főiskola, valaki mesélne erről?
Figyelj, így rengeteg nagyon eltérő képzés jöhet szóba, a www.felvi.hu -n tájékozódj, hogy hol mi indul.
De egyetértek az első válaszolóval, nem biztos, hogy mostanság kellene felvételizned, ha ennyire gőzöd sincs ahhoz, hogy mi akarsz lenni, mert lehet, hogy az első 2 hónapban megbánod.
Azt kéne eldöntened, hogy mit akarsz dolgozni és ahhoz a munkához válassz képzést. NE ess abba a hibába, hogy hangzás után választasz valami "trendi" szakot, és krumplisütőként vagy felmosóként fogsz dolgozni életed végéig, mert a diplomádra nincs igény a munkaerőpiacon.
Szeretném felhívni rá a figyelmet, hogy a BOLOGNAI képzés behozatalával együtt az egyetemek és főiskolák összevonódtak, "felsőoktatási intézmény"-ekké. Ugyanolyan diplomát kapsz "főiskolán" és "egyetemen" is. Sajnos ezzel együtt jár az is, hogy a képzés is ugyanolyan nehéz, akárhogy végződik is az iskola hivatalos neve (...Főiskola;...Egyetem).
Én debreceni vagyok, a helyi felsőoktatást csak ajánlani tudom. Ha mindenáron "főiskolára" akarsz menni, Debrecenben van egy igen patinás, jó hírnevű fősuli, s Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola - aminek a neve ugyancsak megtévesztő, hiszen az iskolában nemcsak tanár szak van, hanem igen híres a kommunikáció szakja is. Ennek a fősulinak az a hátránya, hogy igen nehéz bekerülni (nem feltétlenül a pontok miatt, habár azok sem alacsonyak...), ugyanis minden szakra külön kell felvételizni. Ugyan ezt a rendszert az állam már eltörölte, de ez a fősuli egyházi fenntartású, ezért szűrik meg a diákokat. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!