Melyik egyetemen a legjobb a pszichológia alapszak főleg
levelezőn?
Figyelt kérdés
Tul vagyok mar egy gazdasagi alapszakon, viszont karriervaltas miatt pszichologiara jelentkezem. Biologiabol kell tennem egy emelt erettsegit, a 3 honap alatti felkeszules (intenziv tanulassal es tanfolyammal) mennyire realis?
Melyik egyetem milyen, foleg a levelezo szakokra vagyok kivancsi?
Megkoszonnem ha irnatok tapasztalatokat, elsosorban a budapesti Karolit neztem ki, viszont eleg messze van, ugyhogy a Pazmany jobb lenne, viszont arrol nem tudok sok mindent. Levelezok kozott is van kulonbseg vagy ez esetben mindegy hova jelentkezem?
Megnezem, igazabol most ami osszejonne az a Karoli, viszont angolul es nappali kepzesen:,) a nappali meg nem annyira zavar viszont angolul nekem eleg neheznek hangzik, van valakinek tapasztalata vele? Angolbol emelteztem es egy kozepfoku nyelvvizsgam van, nem mondanam magam annyira felsofok angolnak, erteni viszont szinte mindent megertek csak a beszeddel vannak neha gondok de valoszinuleg a hasznalat hianya miatt
febr. 6. 13:57
12/30 anonim válasza:
Azt vedd figyelembe, hogy a szaknyelv az elég erős és specifikus. Beadandókat kell írni, kiselőadást tartani, rengeteg szakirodalmat olvasni. Ha ezeket tudod vállalni, akkor meg lehet próbálni
febr. 6. 14:07
13/30 anonim válasza:
És ami még fontos: A Károlin az angol nyelvű képzésen kötelezően befizetendő idegennyelvi hozzájárulás mértéke: 800 000 Ft/félév.
febr. 6. 14:23
14/30 A kérdező kommentje:
Oh, akkor konnyu allamibol kiesni es ha megtortenik az nagy gaz. Koszi a sok segitseget, akkor kitalalok valami mast
febr. 6. 14:31
15/30 anonim válasza:
Sajnos államin is ki kell fizetni ezt az összeget, az önköltség az már csak hab a tortán.
febr. 6. 14:34
16/30 anonim válasza:
Esetleg Budapesten kívül nem játszik más város? Csak mert nappalin Veszprémben is indul már a szak, illetve Egerben is (bár ez utóbbiban nem számítanak be diplomát), viszont mindkettőn jóval alacsonyabb ponthatárra lehet számítani, mint a pesti sulikban.
febr. 6. 14:43
17/30 A kérdező kommentje:
Oh, az szuper:)
Az az igazsag de 4-es a diplomam, ezert keves olyan hely van ahol 400 pontot adnak ra, igy vegkepp nincs eselyem kb sehol. A Karolin lenne 428 pontom, viszont a nappali 441, ami talan a legelerhetobb szamomra, de szerintem csak egy C1 nyelvvizsga utan, viszont meg akkor se garantalhato a 440 pontommal, ugyanis neztem az elozo eveket es 441 alatt nem nagyon volt ponthatar
febr. 6. 15:24
18/30 anonim válasza:
Igen, sajnos brutál magas mindenhol. Nekem is 4-es a diplomám, viszont 80 többletpontom van, ezért szinte biztosra veszem a bekerülést, de csak a Károlira. Veszprémben viszont 366 volt tavaly a ponthatár, ezért szerintem ha ez az álmod, akkor próbáld meg ott, az biztosan meglenne diploma+többletponttal. 😊
febr. 6. 15:44
19/30 A kérdező kommentje:
Rendben koszonom, mindenkepp lecsekkolom! Lattam hogy vannak ilyen kurzusok a karoli junior akademian, ez mit takar, volt mar esetleg valaki barmi hasonlon? Tobbletpontokat lehet szerezni vele
febr. 6. 15:52
20/30 anonim válasza:
Sajnos az csak középsulisoknak van, akiknek van tanulói jogviszonyuk :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!