Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mivel másabbak technikumi...

Mivel másabbak technikumi iskolák? Milyen oda járni? Jók?

Figyelt kérdés
Aki oda jár nem bánta meg hogy oda ment?

ma 07:39
 1/2 anonim ***** válasza:

nincs olyan szó ebben a környezetben, hogy "másabbak"

A technikum látszólag nem olyan erős, viszont tanulsz szakmát. Ha nem vagy biztos abban, hogy tovább szeretnél tanulni, akkor mindenképp jó választás lehet.

ma 08:12
 2/2 anonim ***** válasza:

A technikumban az adott szakmához szükséges tantárgyak is vannak. Például, amikor én jártam, akkor éppen technikumok nem voltak, szakközépiskolának nevezték. Villamosipari szakközépiskolába jártam. Nálunk például volt elektrotechnika, villamosművek, villamosgépek, automatika, műszaki rajz, gépészet, ezenkívül különféle műhelyek és laborok, ahol a szakma gyakorlati fogásait lehetett elsajátítani.

Ha valamilyen szakmát szeretnél tanulni, akkor a technikum megfelelőbb. A gimnáziumot nem ismerem, de ott inkább az általános tudás, műveltség a fontos. Ha jól tanulsz, akkor mindkét helyről mehetsz főiskolára, egyetemre.

ma 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!